EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kandeeratut sitrushedelmien kuoret

  • 1 greippi
  • 1 appelsiini
  • 1 sitruuna
  • 1 lime
  • 9 dl vesi
  • 9 dl sokeri
  • Sokeria viimeistelyyn
  • Terävä hedelmäveitsi

Pese hedelmät saippualla/tiskiaineella.
Kuori hedelmien pintakerros viiltämällä ylhäältä alas yhdellä vedolla lohkoja koko hedelmän ympäri. Poista ylimääräinen valkoinen kuoriosa lohkoista, tee lohkoista mahdollisimman ohuita. Siivuta lohkot pienemmiksi noin 5 mm levyisiksi osiksi.

Laita siivutetut kuoret kattilaan. Peitä kuoret runsaalla kylmällä vedellä. Kiehauta. Siivilöi kuoret ja valuta vedet. Toista vaihe uudestaan kylmällä vedellä ja siivilöi kuoret kiehautuksen jälkeen.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta sokeriliemi. Lisää liemeen kuoret ja anna porista hiljalleen kunnes kuoret ovat läpinäkyviä, noin 1 tunti. Jäähdytä liemi kuorineen.

Mikäli käytät kandeerattuja kuoria leipomisessa voit säilöä kuoret sokeriliemessä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin kolmen viikon ajan.

Mikäli käytät kandeeratut kuoret sellaisenaan nouki kuoret jäähtyneestä sokeriliemestä reikäkauhalla ja valuta ylimääräinen liemi pois kunnolla. Voit taputella kuoret talouspaperilla. Kierittele sitrushedelmien kuoret sokerissa.

Sokeroidut kuoret säilyvät ilmatiiviissä purkissa huoneen lämmössä noin kahden viikon ajan.

Voit dipata kandeeratut sitrushedelmien kuoret tummassa suklaassa!

Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact