EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mincemeat / Jouluinen täyte piirakoihin, kakkuihin ja pulliin

  • 150 g kuivattuja karpaloita tai aprikooseja pieneksi pilkottuna
  • 200 g sultanoita
  • 200 g rusinoita
  • 100 g kandeerattuja sitrushedelmien kuoria
  • 1 pieni vihreä omena kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
  • 110 g voita viipaloituna
  • 185 g fariinisokeria (voit käyttää halutessasi myös muscovadosokeria!)
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 tl piparkakkumausteseosta
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 150 ml brandya, rommia tai sherryä

Mittaa kaikki ainekset paitsi alkoholi isoon kattilaan. Lämmitä seosta hiljalleen kunnes voi sulaa. Anna porista alhaisella lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kunnolla. Lisää viimeiseksi alkoholi ja sekoita kunnolla. Purkita seos ja säilö viileässä. Mincemeat-seos säilyy viileässä jopa kuusi kuukautta, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen joulua!


⇢ Seuraavalla sivulla: Murotaikina
⇠ Edellisellä sivulla: Kandeeratut sitrushedelmien kuoret


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Marraskuun julkaisua odotellessa nautiskellaan mm. näitä herkkuja: gluteenitonta ja järisyttävän helppoa banoffeeta, suklaisia vadelmabrownieta ja mehevää porkkanakakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact