EtusivuReseptitOta yhteyttä

Perinteinen pulla leivotaan nyt bostonin muotoon eli yhdeksi isommaksi pullakakuksi, josta jokainen nyhtää oman herkkupalansa. Klassinen kaneli-mascarponetäyte mehevöittää bostonista kahvipöydän hitin!

Kaneliboston

Yksi isompi bostonpulla tai kaksi pienempää.

  • 2,5 dl maitoa, kädenlämpöistä (haaleakin käy, sillä taikina kuumenee vaivauksen aikana tarpeeksi käynnistääkseen hiivan toiminnan!)
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 65 g voita paloiteltuna
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

  • Pehmeää voita
  • Mascarpone-juustoa
  • Sokeria
  • Kanelia

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa koneella (koukulla) noin 6 minuuttia tai käsin tuplasti. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä koneella 5 minuuttia. Käsin vaivausaika on tuplasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla tai muovipussilla peitetyssä kulhossa noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöräytä palleroiksi pöytää vasten.

Kauli taikinapalleroista noin 2 mm paksuisia suorakaiteen muotoisia levyjä. Levitä täytteet levyjen päälle aloittaen voista. Kevyt kerros pehmeää voita. Ohut kerros mascarpone-juustoa. Reilusti kanelia. Pyöritä taikinalevyt leveästä reunasta rullalle. Leikkaa rullat 5 osaan. Nostele palat leikkauspinta ylöspäin irtonaisen kakkuvuoan sisälle vierekkäin. Jätä reilusti kohoamistilaa pullien väliin. Älä siis asettele paloja liian tiiviisti. Voit tehdä myös yhden ison kanelibostonin käyttäen esimerkiksi irtopohjavuoan rengasta. Voitele rengas kevyesti, jotta valmis boston irtoaa helposti vuoasta.

Anna bostonien kohoto leivinpaperoidulla pellillä noin 40 minuuttia. Nosta koko uunipelti muovipussin sisälle kohoamaan, niin saat pullataikinalle täydellisen kohotuskaapin – muovipussin sisällä on kosteaa ja lämmintä, eikä ilmavirtaukset vaikuta sen sisällä taikinaan. Varmista, että pussi ei liimaudu kiinni pulliin, vaan että sen sisällä on väljää!

Voitele bostonit kananmunalla huolellisesti ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 190-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat kypsiä, kun reuna ja pohjakin on ottanut väriä. Älä kuitenkaan paista pullia koskaan todella tummiksi, tai niistä tulee kuivia.

Säilytä kanelibostonit huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, muovipussissa. Pakasta paistopäivänä halutessasi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pulla, taikina, pullat, bostonpulla, jauhettu, täyte, pitko, pikkupulla, pullia, hyvä, perus, kaneliboston, kanelipulla, boston, boston-pulla, mascarpone-boston, mascarponepulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Rusinainen porkkanakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Kanttarelligalette


Lukijoiden arvosana:

*

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact