EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Helppo kanttarellipiirakka leivotaan rustiikkiseen galette-pohjaan, joka onnistuu heikommaltakin jauhopeukalolta. Kanttarellit ja pekoni maistuvat taivaalliselta tässä mureassa piirakassa.

Kanttarelligalette

Noin 6-8 palaa.

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 150 g kylmää voita paloiteltuna
  • Noin 2 rkl kylmää vettä

Nypi jauhot, suola ja voi karkeaksi rouheeksi. Lisää vettä vähän kerrallaan ja puristele kiinteäksi taikinaksi. Taputtele taikinasta ohut lätty ja kääri muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintäänkin 1 tunniksi.

Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä taikinalevy, noin 3 mm paksuudelta. Nosta taikina leivinpaperoituun vuokaan tai pelkän leivinpaperoidun pellin päälle. Galetten voi tehdä vuokaan tai sitten suoraan pellille. Pistele pohja haarukalla, jotta se paistuu tasaisemmin.

Täyte:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g creme fraiche
  • Ripaus mustapippuria
  • Ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • Reilu nokare voita
  • Noin 1 litra tuoreita kanttarelleja
  • 1 punasipuli renkaina
  • 3 siivua pekonia
  • Ruohosipulia koristeeksi

Paista kanttarelleja pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja pilkottu sipuli. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia.

Yhdistä tuorejuusto, creme fraiche, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kanttarellitäyte taikinamatolle jättäen reunoille tyhjää noin 2-3 cm alueelta. Vuoassa tehtynä voit peittää pohjan täytteellä kokonaan. Kaada päälle tuorejuusto-creme fraiche-seos. Kääräise lopuksi pekonisiivut korkkiruuville piirakan päälle ja asettele ruohosipulit kauniisti pinnalle. Käännä galetten reunat täytteen päälle. Rypistä halkeamat kiinni sormin ja paina reunaa täytteen päälle. Voitele reunat halutessasi kananmunalla, näin saat kauniin kiiltävät reunat.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes galette on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja hiukan pohjastakin. Tarjoile galette lämpimänä salaatin kera. Kanttarellipiirakka maistuu myös kylmänä tai sen voi lämmittää jälkikäteenkin vasta ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, suolainen piirakka, piirakka, quiche, kanttarelligalette, galette, kanttarellipiirakka, sienipiirakka, sienipiiras, kanttarelli, kanttarelli-galette

⇢ Seuraavalla sivulla: Kaneliboston
⇠ Edellisellä sivulla: Veera Leipoo - Vadelmabrowniet


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact