EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mahtava kanelikranssi on kahvipöydän tähti! Näyttävä kanelipulla on yllättävän helppo leipoa ja äärettömän maukas tapaus.

Kanelikranssi

1 iso kranssi, noin 25 hengelle.

  • 2,5 dl maitoa (kevyt tai rasvaton)
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 470 g vehnäjauhoja
  • 65 g huoneenlämpöistä voita

Täytteeksi:

  • Voita
  • Fariinisokeria
  • Sokeria
  • Kanelia

Ota aineet huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.

Yhdistä kaikki taikinan aineet paitsi voi. Vaivaa taikinaksi, koneella noin 8 minuuttia. Lisää pehmeä (huom! ei sula) voi nokareina ja vaivaa vielä 6 minuuttia.

Pullataikinaa on vaivattava pitkään, jotta siihen muodostuu kunnollinen sitkoverkko. Sitko pidättää taikinaan muodostuvat kaasut sisällään, jonka ansiosta pulla kohoaa kauniisti. Voit tarkistaa pullataikinan sitkon venyttämällä taikinaa kevyesti sormenpäillä – mikäli taikina on venyvää, eikä katkea herkästi, on sitkoverkko vahva.

Anna valmiin pullataikinan levätä kulhossaan muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Kaada taikina sen jälkeen kevyesti jauhotetulle pöydälle. Riivaa eli muotoile pullataikinasta pallo pöytää vasten painaen ja samalla sitä pyöritellen. Kauli taikinapallosta iso matto, noin 3 mm paksuinen, korvapuustien tapaan.

Levitä matolle huoneenlämpöistä voita reilu kerros. Ripottele pinnalle runsaasti hienoa sokeria ja ohuempi kerros fariinisokeria. Levitä fariinisokeri käsin. Ripottele sokerien päälle runsaasti kanelia. Pyöritä taikinamatto rullalle ja nosta rulla pyöreäksi kranssiksi uunipellille. Leikkaa rullakranssi saksilla kauniiksi kukkamaiseksi kranssiksi. Käännä leikkauskohta vuorotellen puolelta toiselle. Anna kranssin kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Voitele kranssi kananmunalla ja koristele raesokerilla.

Paista pullakranssia 190 asteessa noin 25-35 minuuttia. Kranssi on kypsä, kun se on ottanut kunnolla väriä myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kanelikranssi, kanelipitko, pullakranssi, kukkakranssi, pullapitko, kanelipulla, pulla kaneli kranssi, fariinisokeri, kaneli

⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiini-suklaakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact