EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kirpsakat karpalot ja täyteläinen juustokakku vaniljalla viettelee kahvipöydässä.

Karpalojuustokakku

24 cm halkaisijan kakku, josta riittää noin 15 hengelle.

Gluteeniton. Munaton.

Pohja:

 • 160 g munattomia ja gluteenittomia kaurakeksejä (esim. Tescon GL-keksit S-kaupoissa sekä Semperin kaurakeksit)
 • 60 g margariinia

Karpalohilloke:

 • 100 g karpaloita
 • 50 g sokeria
 • 0,5 tl liivatejauhetta (1 liivatelehti)
 • 0,5 rkl kylmää vettä

Juustokakkutäyte:

 • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 300 g vispikermaa
 • 1,3 dl tomusokeria
 • 3 tl vaniljasokeria
 • 2,5 tl liivatejauhetta (5 liivatelehteä)
 • 2,5 rkl kylmää vettä

Aloita kakun valmistus pohjasta.

Pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voit myös reunustaa vuoan halutessasi kalvolla tai leivinpaperilla, jolloin kakku on helppo irrottaa vuoasta.

Murusta keksit monitoimikoneessa hienoksi tai käsin puukolla. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi ruokalusikan kuperalla puolella. Nosta kylmään odottamaan täyttämistä.

Valmista karpalohilloke yhdistämällä sokeri ja karpalot isossa kulhossa. Mikrota karpaloita 2 minuuttia täydellä teholla. Sekoita välissä ja toista 2 minuuttia täydellä teholla. Toista vielä uudestaan tarvittaessa. Karpalohilloke on valmis, kun sokeri on sulanut karpaloihin. Soseuta seos haarukalla tai sauvasekoittimella. Voit keittää hillokkeen myös kattilassa keskilämmöllä, noin 10-15 minuuttia.

Turvota karpalohillokkeen liivatejauhe purkin ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä 5 minuuttia. Järkevintä on turvottaa liivate juomalasissa tai muussa mikron/kuumennuksen kestävässä astiassa. Lämmitä turvonnut liivate juoksevaksi mikrossa, noin 20 sekuntia täydellä teholla. Tarkkaile mikroa koko prosessin ajan, sillä liivate kuohuu nopeasti yli kuumetessaan! Kaada kuuma liivate karpalohillokkeen sekaan. Voit tehdä karpalohillokkeen kokonaisuudessaan valmiiksi vaikka päiviäkin ennen kakun leipomista. Tässä tapauksessa voit vain lämmittää karpalohilloketta hieman, jotta se on levitettävissä kakkuun.

Valmista juustokakkutäyte. Laita liivate turpoamaan edelliseen tapaan. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi käsivatkaimella tai monitoimikoneessa vispilällä, noin 3 minuuttia. Kuumenna liivate juoksevaksi. Kaada liivatetta vähän kerrallaan juustoseokseen ja sekoita nopeasti. Nostele liivatteen jälkeen kermavaahto nuolijalla tai puulusikalla juuston sekaan.

Kaada noin 3 osa juustokakkutäytteestä keksipohjan päälle. Ripottele karpalohilloketta runsaasti sinne tänne täytteen päälle. Kaada loput täytteestä ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa kunnolla pöytää vasten, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Ripottele pinnalle karpalohillosilmiä sinne tänne. Koristele pinta marmorikuvioin puisen hammastikun tai cocktailtikun avulla. Älä työnnä tikkua liian syvälle kakkuun, vaan vedä tikkua pintaa myöten pitkillä yhtenäisillä vedoilla.

Nosta kakku kylmään jähmettymään vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota kakku varovasti vuoasta. Pyöräytä tarvittaessa voiveitsellä tai palettiveitsellä reunaa myöten ennen irrottamista. Siirrä kakku leivinpaperin avulla pohjasta kädellä kiinni pitäen tarjoilualustalle, ja hivuta kakku palettiveitsen tai vastaavan avulla pois leivinpaperin päältä. Kaunis marmoroitu kakku ei sen enempiä koristeita kaipaa.

Karpalojuustokakku säilyy kylmässä viisikin vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, juustokakku, karpalojuustokakku, karpalokakku, gluteeniton juustokakku, keksipohja, gluteeniton, keliakia, kananmunaton, munaton juustokakku, hyydytetty juustokakku, ei uunia, liivate, liivatejauhe, munaton kakku, kakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Puolukkakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact