EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kesän maukkain suolainen piirakka valmistuu nopeasti ja helposti rustiikkisesta galettesta. Nypi pohjataikinan ainekset sormin, kauli auki, täytä savulohella ja käännä reunat täytteen päälle – näin helppoa!

Savulohigalette

Noin 6-8 palaa.

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 150 g kylmää voita paloiteltuna
  • Noin 2 rkl kylmää vettä

Nypi vehnäjauho, suola ja voi karkeaksi rouheeksi. Lisää vettä vähän kerrallaan ja puristele kiinteäksi taikinaksi. Taputtele taikinasta ohut lätty ja kääri muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintäänkin 1 tunniksi.

Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreähkö taikinalevy, noin 3 mm paksuudelta.

Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • Ripaus mustapippuria
  • 1 kpl kananmunia
  • N. 150-200 g savulohta
  • Puolikas paprika
  • Pieni pala purjoa

Yhdistä tuorejuusto, kerma, kananmuna ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Puhdista kala ruodoista ja nahasta, nypi rouheiksi paloiksi. Pese ja pilko puolikas paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja pilko purjo.

Levitä tuorejuustoseos taikinalevyn pohjalle, jättäen reunoille tyhjää noin 2-3 cm alueelta. Ripottele pinnalle purjo ja paprika, viimeiseksi lohi. Käännä galetten reunat täytteen päälle. Rypistä halkeamat kiinni sormin ja paina reunaa täytteen päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes galette on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja hiukan pohjastakin. Tarjoile galette lämpimänä salaatin kera. Lohigalette maistuu myös kylmänä tai sen voi lämmittää jälkikäteenkin vasta ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, lohigalette, lohi-galette, lohipiirakka, suolainen piirakka, piirakka, quiche, savulohipiirakka, savulohigalette, helppo lohipiirakka, savulohi, lohi, kala, kalapiirakka

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-limekakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesällä herkutellaan mm. näillä leivonnaisilla: gluteenittomalla mansikka-limekakulla, mansikka-crumblella ja raparperihyveellä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact