EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tämä piirakka sopii loistavasti pikkujouluihin tarjottavaksi!

Västerbotten-juusto on vahva ruotsalainen juusto, jonka maku on aromikas. Juuston raastaminen on melko ärsyttävää, koska se murenee helposti. Jääkaappikylmänä raastaminen sujuu paremmin.

Västerbotten-juustopiirakka

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 125 g voita
  • 1 kpl kananmunia

Täyte:

  • 3 kpl kananmunia
  • 300 g raastettua Västerbotten-juustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kevytmaito
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria

Sekoita jauhot ja suola. Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.

Painele piirakka voidellun piirasvuoan pohjalle ja pistele siihen haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Raasta juusto. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Laita juustoraaste tasaisesti esipaistetun pohjan päälle ja kaada kerma-maito seos sen päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Piirakka on valmis, kun täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin ruskea.

Tarjoa piirakkaa ihan sellaisenaan tai salaatin kaverina.

Varoituksen sanasena: piirakka on todella hyvää ja siihen tulee himo! Muutenkin Västerbotten-juusto sopii loistavasti ruoan laittoon, naposteluun, leivän päälle tai juustolautaselle. Kokeile vaikka!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, joonatanleipoo, juustopiirakka, piirakka, piiras, juusto, västerbottenpiirakka, västerbotten-juustopiirakka, västerbotten-piirakka, västerbotten, västerbotten-juusto, suolainen piirakka, iltapala, lounas, illallinen, kahvipöytään, leivontavinkki, sekoitettu voitaikina, quiche, savory pie, cheese pie, pie

⇢ Seuraavalla sivulla: Lohigalette
⇠ Edellisellä sivulla: Hyydytetty kinkkukakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Kiitos reseptistä. juustopiirakasta tuli uusi perinne meidän jouluun. Hyvää tuli ja söimme sen lakkahillolla höystettynä

– Ididit 17.01.2021

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact