EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Herkulliset sokerikeksit koristellaan lumiukoiksi. Nämä talviset cookiet maistuvat erityisesti maitolasillisen kera!

Lumiukkokeksit

  • 100 g voita
  • 1,2 dl sokeria
  • 0,5 kpl kananmunia
  • 2 tl maitoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:

  • Tomusokeria
  • Maitoa
  • Mustaa elintarvikeväriä, pasta- tai geeliväriä

Ota voi, muna ja maito huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Riko yhden kananmunan rakenne haarukalla ja kaada siitä puolet voi-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vaahdota tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä vähintäänkin kaksi tuntia ennen kaulimista.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi matoksi. Paina keksimuotilla haluamiasi kuvioita taikinaan, esimerkiksi lumiukkoja. Nostele veitsen avulla leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Keksit eivät juurikaan leviä, joten voit asetella ne aika lähekkäin.

Paista 175 asteessa noin 8-12 minuuttia, kunnes keksit ovat ottaneet hiukan väriä pinnalta ja pohja on selvästi ruskettunut. Anna kuumien keksien seistä pellillä 5 minuuttia. Nosta lopuksi ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kokonaan.

Valmista koristepikeeri maidosta ja tomusokerista. Lisää tomusokeriin pieni tilkka maitoa kerrallaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tee reunoja varten paksua tahnaa ja sisäosia varten juoksevaa tahnaa. Värjää tahnaa geelimäisillä elintarvikeväreillä. Rajaa ensin lumiukon vartalon reunat valkoisella tahnalla ja hattu mustaksi värjätyllä sokeritahnalla. Anna hetki jähmettyä, jotta reunat pitävät ohuemman sokeritahnan paikallaan. Ohenna pikeeriä muutamalla vesitipalla sopivaksi, jotta voit täyttää lumiukon vartalon valkoisella ja hatun mustalla. Tee mustalla tahnalla napit ja naama lumiukolle. Voit joko odottaa, että valkoinen pikeeri jähmettyy kunnolla, noin tunti tai kaksi, ja tehdä mustat osat sitten tai saman tien, jolloin musta sulautuu osaksi valkoista pikeeriä. Anna lumiukkokeksien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli ennen pakkaamista tai tarjoilua.

Lumiukkokeksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä jopa useita viikkoja.

Avainsanat: Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, lumiukkokeksit, joulu, lumiukko, lumiukko-keksit, lumiukko keksit, sokerikeksit, sugarcookies, sugar cookies, joulukeksit, sokeritahna, tomusokeri, pikeeri

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan Leipoo - Jouluinen pataleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Joulukranssit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact