EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Tähän leipään on hyvä käyttää ylijääneet joulupuurot. Tai keitä isompi määrä riisipuroa, niin voit käyttää osan leipään. Maistuu varmasti isommalle tai pienemmälle tontulle.

Jouluinen pataleipä

  • 4 dl riisipuroa
  • 1 dl manteleita
  • 2,5 dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 1tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleletut
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • Noin 8-9 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:

  • Öljyä voiteluun
  • Kaurahiutaleletut

Valmista riisipuuro ohjeen mukaan. Itse laitoin 1l täysmaitoa, 1,5 dl puuroriisiä, 1,5 dl vettä ja 1,5 tl suolaa. Lisää ainekset kattilaan ja sekoita. Kannattaa laittaa isompaan kattilaan vettä ja puurokattila siihen sisään ja keittää siinä, näin estät maidon palamisen pohjaan. Keitä kunnes riisipuuro on valmis.

Anna puuron jäähtyä kädenlämpöiseksi, jos käytät jääkaapissa ollutta niin lämmitä se haaleaksi.

Rouhi mantelit veitsellä pienemmäksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää inkivääri, suola, hunaja, riisipuuro ja kaurahiutaleet sekä karpalot. Sekoita ne keskenään.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho ja anna kohota tunti.

Muotoilee taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreä leipä.

Laita kannellinen pata 225-asteiseen uuniin lämpiämään. Kun uuni on kuumentunut, ota pata pois uunista. Öljyä pata varovasti ja siirrä leipä pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Paista leipää kannen alla 20 min ja poista kansi tämän jälkeen. Paista vielä ilman kantta 30 minuuttia kunnes leipä on kullanruskea.

Pidä leipä padassa vielä 5 minuuttia ja kumoa sen jälkeen laudan päälle jäähtymään.

Jos et omista pataa, voit tehdä leivän myös kattilassa uunissa, tarkista vain ettei kattilassa ole muovisia, jos on ruuvaa ne irti ennen paistoa.

Mukavia joululeipomisia kaikille! Ja rauhallisia joulupyhiä! Kuullaan taas tammikuussa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, joonatan leipoo, jouluinen pataleipä, riisipuuro, leipä, limppu, pataleipä, riisipuuroleipä, riisileipä, mantelileipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera Leipoo - Jäädytetty suklaa-marenkikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Lumiukkokeksit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact