EtusivuReseptitOta yhteyttä
Makeaa mahan täydeltä - Elosen kakkubuffet

Makeaa mahan täydeltä – Elosen kakkubuffet

Jyväskylän keskustassa Jyväskeskuksessa sijaitsevassa Cafe Elosen yläkerroksessa oli eräänä helmikuisena torstaina todellinen piru irti, kun Leipojat.fi -toimitus oli kahden lukijansa kanssa maistelemassa Elosen kakkubuffetin antimia. Eipä tainnut herra Elonen tietää millaiset herkkuhimoiset hirviöt oli päästänyt valloilleen Cafe Elosen kakkubuffetiin.

Lukijamme Elli ja Tatu Cafe Elosen edustalla. Huomaa hauska koira etualalla!

Saavuimme hiljaisena torstai-iltapäivänä Cafe Elosen yläkerroksessa toimivaan kakkubuffetiin suurin odotuksin – ja tyhjin vatsoin. Toimituksemme jätti perinteiset päiväkahvit väliin, jotta jaksaisi nauttia kakkubuffetin tarjonnasta täydellisellä antaumuksella. Leipojat.fi -sivuston lukijat, Elli ja Tatu, olivat päätyneet samaan lopputulokseen ja saapuivat kahvilaan kevyen salaattilounaan jälkeisissä sokerihimoissa. Kolmen hengen seuruettamme siis vaivasi todellinen kahvin- ja makeannälkä, jonka Cafe Elosen kakkubuffetin olisi tyydytettävä – ja vieläpä mielellään mahdollisimman pian.

Meitä vastassa oli Cafe Elosen Jyväskeskuksen kahvilan ravintolapäällikkö Tiiu Kuivanen. Jutustelimme Tiiun kanssa hiukan kakkubuffetista ja Cafe Elosen toiminnasta ihan yleisellä tasolla. Elonen on Keski-Suomessa, Jämsässä, päämajaa pitävä pitkän linjan leipomo, jolla on leipomotoiminnan lisäksi kahvila- ja ravintolatoimintaa.

Lukijamme Tatu tutki tarkkaan kakkubuffetin tarjonnan.

Elosen kahviloita löytyy Jyväskylästä, Jämsästä ja Seinäjoelta. Kakkubuffet on tarjolla vain Jyväskylässä Jyväskeskuksen Cafe Elosella. Jämsässä ja Seinäjoella sijaitsevissa kahviloissa voi nauttia Elosen kondiittori- ja leipurimestareiden loihtimista herkuista perinteisemmässä kahvilaympäristössä. Myös Jyväskylän seudulla toimiva, jo legendaksi muodostunut, Mummin Pullapuoti on osa Elosen leipomoa.

Leipojat.fi –lukijamatkalaiset olivat kuitenkin erityisen kiinnostuneita kakkubuffetista, joita on jo pilvin pimein etenkin pääkaupunkiseudulla. Jyväskylässä Elosen kakkubuffet on kuitenkin ainoa laatuaan – ja tämähän oli nähtävä ja koettava omin silmin ja vatsoin!

Raikas aurinkoinen hyydykekakku.

Vähin äänin aloitettu kakkubuffet-toiminta on jo saanut muutaman vakituisen herkuttelijan. Ja mikäli Leipojien lukijoita on uskominen, niin lisää on luvassa! Maanantaista perjantaihin kello 15-17 välisellä ajalla katetussa kakkubuffetissa on päivittäin tarjolla toinen toistaan upeampia kakkuja, leivoksia ja piiraita. Joskus tarjolla saattaa olla myös Mummin Pullapuodin käsin tehtyjä herkkuja. Kakkuvalikoima vaihtelee päivittäin, ravintolapäällikön mielen mukaisesti, kertoi Jyväskeskuksen kahvilan ravintolapäällikkö Tiiu Kuivanen.

Tällä kertaa notkuvaan herkkupöytään oli katettu Sacherkakku, mansikka-suklaaleivoksia, boysenmarja-punaherukkatäytteinen kolmen suklaan kakku, lakka-valkosuklaakääretorttu, marjamoussekakku ja aurinkoinen hyydykekakku maitorahka-appelsiini-veriappelsiinitäytteillä. Cafe Elonen tarjoaa kakkubuffetin asiakkaille rajattomasti kahvia ja teetä pöytiin tarjoiltuna. Erikoiskahvin saa 1 euron lisämaksusta. Kakkubuffet kustantaa 7,90 EUR, johon kuuluu myös kahvi tai tee. Eipä kovin monesta kahvilasta saa edes yhtä kakkupalaa kahvin kera tuohon hintaan. Ei hassumpi tarjous!

Lautanen on lastattu herkuilla! Kahvi tarjoillaan kakkubuffetissa pöytään.

Lukijamme, Elli ja Tatu, olivat yhtä mieltä toimituksen kanssa siitä, että tänne kannattaa tulla uudestaankin! Huokea hinta, laaja valikoima, josta varmasti löytyy kaikille jotakin mieleistä, rajaton kahvi/tee, pöytiin tarjoilu, hyvä palvelu ja rauhallinen ilmapiiri takaavat nautinnollisen kahvihetken arki-iltapäivisin Cafe Elosen kakkubuffetissa. Kahvilassa oli käyntimme aikana kiireetön ja rauhallinen tunnelma. Meidän lisäksemme kakkubuffetia oli maistelemassa vain pari perhettä kouluikäisten lasten kanssa – varmasti täydellinen valinta isommalle porukalle!

Marjamousse oli ihanan kepeä maukkaine marjoineen.

Jaetulla ykkössijalla kakkubuffetin tarjonnasta oli Ellin mielestä raikas marjamousse ja maukas lakka-valkosuklaakääretorttu. ”Marjamoussen päällä komeilevat marjat olivat houkuttelevan näköisiä ja niissä oli myös mukavasti makua. Kääretortun suutuntuma oli miellyttävä ja lakan maku selkeä. Kokemuksena kakkubuffet oli mukava yllätys, joka oli parempi kuin osasin odottaakaan! Mukavaa, että saatiin Jyväskyläänkin tämmöinen erilainen uusi juttu.” – Elli selventää.

Maukas kolmen suklaan -kakku.

Kolmen suklaan –kakku taas vei Tatun kielen mennessään raikkaalla suklaisella maullaan. Tatu oli myös seurueestamme ainoa, joka ei kyennyt maistamaan kaikkia tarjolla olevista kakuista. Leipojat.fi –toimitus ja lukijamme Elli puskivat sokerihumalasta huolimatta läpi koko kattauksen, jonka aikana myös kahvia ja teetä nautittiin useampikin kupillinen.

Parasta Cafe Elosen kakkubuffetissa on itse kakkujen lisäksi se, että siellä ei ole pakko vetää kakkuövereitä, koska hinta on niin järkevä. Vajaan kahdeksan euron hintainen kakkubuffet tyydyttää tiukkanyörisemmänkin herkuttelijan vatsan ilman ylensyöntiä. Rahoillensa saa täällä varmasti vastinetta ilman, että tarvitsee käydä läpi koko kattausta. Siitä iso plussa Cafe Eloselle!

Mikäli siis liikut Jyväskylän suunnalla arki-iltapäivisin, niin kannattaa sinun ehdottomasti pysähtyä Cafe Elosen kakkubuffetissa. Leipojat.fi –toimitus ja lukijamme Elli ja Tatu suosittelevat tätä lämpimästi kaikille herkkujen ystäville.


Lähde: http://www.elonen.fi/kahvilat/jyvaskyla/

Avainsanat: leipojat, leivonta, Elonen, Cafe Elonen, Jyväskylä, Jyväskeskus, Jämsä, kakkubuffet, kakku, kahvi, tee, marjamousse, kääretorttu, suklaakakku, sacher, leivos, mummin pullapuoti, kahvila

⇢ Seuraavalla sivulla: Marjapaistos
⇠ Edellisellä sivulla: Perunarieska


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Meille tais sattua Elosen paskimmat kakut, teki tiukkaa että sai kaiken syötyä lautaselta. En ennen tiennyt että kakkukin voi olla pahaa. Kuivia, ylimakealla kreemillä siveltyjä, teollisen makuisia.

– ei toista kertaa 24.03.2015

Houkuttavan herkullisesti kirjoitettu nautintahetki kakkubuffetissa. Ehdottomasti tulen poikkeamaan Cafe Elosella.

– Papsa 23.03.2015

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact