EtusivuReseptitOta yhteyttä

Crumble eli suomeksi paistos on uskomattoman maukas ja hyvä jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava ollakseen melkein terveellinen herkku. Näin kevään alussa alkaa jo kummasti haaveilla kesästä ja metsäretkistä marjamättäille. Tällä marjapaistoksella olet jo askeleen lähempänä tuota haavetta, ainakin mielessäsi.

Marjapaistos

Mikäli pakkasesi on vielä pullollaan vuosikertamarjoja vuodelta 2008 (tosi tarina..), niin nyt sinulla on mahdollisuus käyttää nuo ihanat pienet terveyspillerit herkullisella tavalla! Toki tähän marjapaistokseen käy hyvin myös ne viime kesänä ja syksynä keräämäsi ei niin vuosikertamarjat.

Marjapaistos

  • 2 dl puolukoita
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl vadelmia
  • 2 rkl perunajauhoja

Pakastemarjat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Pyöräytä jäiset marjat noin 2 ruokalusikallisessa perunajauhoja – näin paistoksesta ei tule liian vetinen paistossa irtoavan nesteen takia. Mikäli käytät enimmäkseen puolukoita ei perunajauhoja tarvita, niiden luontainen pektiini sitoo ja hyydyttää nesteen puolestasi.

Muruseos eli crumble:

  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 dl Fazerin Alku Sadonkorjuu-puurohiutaleita (tavalliset kaurahiutaleetkin käyvät, mutta eivät ole ihan yhtä maukkaita)
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 50 g pehmeää voita

Sekoita sokerit, vehnäjauhot ja puurohiutaleet keskenään. Lisää pehmeä kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Sitä maukkaampaa mitä isompia muruja seoksessa on, joten älä möyhennä aivan silpuksi! Tästä määrästä muruseosta tulee runsas kerros pieneen noin 17 cm halkaisijan marjapaistokseen, josta riittää reilusti 4 hengelle. Ripottele muruseos jäisten marjojen päälle.

Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes muruseos on ottanut väriä ja rapsakoitunut.

Tarjoile lämpimänä esimerkiksi jäätelön kera. Taivaallista!

Avainsanat: marjapaistos, crumble, muru, marjapiirakka, ilman pohjaa, marjat, mustikka, puolukka, vadelma, kaurapaistos, helppo, nopea, terveellinen, ohje, resepti, leivonta

⇢ Seuraavalla sivulla: Vehnäkorput
⇠ Edellisellä sivulla: Makeaa mahan täydeltä - Elosen kakkubuffet


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact