EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Täytä marenkiset leivokset raikkaalla mangocurdilla ja saat ihania mango-macaronseja!

Aloita valmistus mangocurdin keittämisellä, sillä sen tulee jäähtyä kokonaan ennen macaronsien täyttämistä. Hedelmäinen mangotahna ja makeat marenkileivokset ovat ihana yhdistelmä.

Mango-macarons

Gluteeniton.

Noin 25 kpl.

  • 100 g mantelijauhe, erittäin hieno ja kuoreton jauhe
  • 100 g tomusokeri
  • 90 g valkuaisia (3-4 valkuaista)
  • 0,5 dl erittäin hienoa sokeria (Siro)
  • Pastamaista keltaista väriainetta
  • Täytteeksi mangocurdia eli mangotahnaa

Aloita mango-macaronsien leipominen mangotahnan valmistamisella.

Mangocurd:

  • 2 dl mangososetta (esim. vauvanruokaosastolta mangosose)
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 kpl keltuaisia
  • 4 tl maissijauhoja
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl kylmää voita

Yhdistä mangosose, sokeri, suola, maissijauho ja sitruunamehu kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset, sekoita tasaiseksi vispilällä. Keitä mangocurdia keskilämmöllä samalla pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee selvästi, noin 5-7 minuuttia. Ota pois liedeltä, lisää voi nokareina ja sekoita kunnes voi on sulanut mangotahnaan. Siivilöi mangotahna ja peitä muovikelmulla. Paina muovikelmu seoksen pintaan kiinni, jotta siihen ei muodostu erillistä kalvoa sen jäähtyessä. Nosta kylmään kiinteytymään. Mangocurd säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

Leivo seuraavaksi macarons-pohjat. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Anna valkuaisten lämmetä huoneenlämmössä noin tunti ennen vaahdottamista. Lämpimät munat vatkaantuvat paremmin ja kuohkeammin.

Pyöräytä mantelijauhe ja tomusokeri nopeasti monitoimikoneessa, jotta seos on varmasti hienoa.

Vaahdota valkuaiset kevyeksi marengiksi, pienellä nopeudella. Lisää erittäin hieno sokeri ruokalusikallinen kerrallaan marengin joukkoon samalla vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava lusikallinen, kun edellinen on liuennut marenkiin. Vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi marengiksi. Lisää väriainetta vähän kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin aikaiseksi ja sekoita tasaiseksi. Voit värjätä macaronsit mielesi mukaan.

Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri marenkiin. Heitä siivilään jäävät isot murut pois. Nostele sekaisin nuolijalla, älä käytä enää sähkövatkainta! Macarons-massa on valmista, kun seos on tasaista ja kiiltävää. Älä sekoita yhtään ylimääräistä tai macaronsien rakenteen muodostavat ilmakuplat menevät rikki. Sekoita nuolijalla pohjaa ja reunoja myöten, kahdeksikkoa tehden, noin 2 minuuttia. Tiputtaessasi nuolijan päästä nokareen massaa leivinpaperille ja sen levitessä tasaisesti 10 sekunnissa, on massa valmis pursotettavaksi.

Kaada tai lusikoi macarons-massa pursotuspussiin ja leikkaa sen pää auki. Voit käyttää joko paperisia pursotinpusseja tai muovisia. Paperisia pursottimia voit tehdä itse leivinpaperista! Pursota noin 2 euron kolikon kokoisia pyörylöitä tasaisin välein leivinpaperoidulle pellille. Kopauta peltiä pöytää vasten pari kertaa kovasti, jotta isoimmat ilmakuplat menevät rikki. Anna macaronsien seistä huoneenlämmössä, kunnes niiden pinta kestää hellää kosketusta. Kokeile sormenpäällä kevyesti pinnalta, jos sormeen ei tartu taikinaa ovat macaronsit valmiit paistettavaksi. Pinnan kuivumisessa voi kestää 15-60 minuuttia, riippuen pitkälti huoneen kosteustasosta. Mitä kuivempi ilma, sitä nopeammin pinta kuivuu. Suomen olosuhteissa pinnan kuivumisessa voi kestää pitkäänkin. Älä siis hötkyile vaan kokeile pintaa ja anna macaronsien kuivua rauhassa. Ilman kosketuskuivaa pintaa ei macaronseille tyypillistä pitsireunusta synny paiston aikana.

Paista pintakuivat macaronsit 150-asteessa noin 12 minuuttia. Macaronsit ovat kypsiä, kun ne eivät enää hylly keskeltä ja irtoavat paperista ilman tappelua. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Käännä puolet leivoksista ympäri ja pursota tai lusikoi puolikkaan sileälle pinnalle nokare mangotahnaa. Paina toinen puolikas kiinni täytteeseen ja purista kevyesti tasaiseksi.

Säilytä mango-macaronsit ilmatiiviissä rasiassa viileähkössä kaapissa, auringolta suojattuna. Macaronsit säilyvät hyvänä useammankin päivän, jopa viikon tai kaksi, mikäli maltat olla syömättä niitä.

Juhlapöytään tehdessä voit paistaa macaronsit useamman päivän etukäteen ja säilyttää niitä ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä. Täytä leivokset vasta tarjoilua edeltävänä iltana tai samana päivänä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, ranskalainen leivos, macaroons, macaroon, macaroonsit, macaroonseja, macaroonit, macarons, macaronit, marenki, marenkileivos, mangocurd, mangotahna, mango-macaroons, mango macaroons, mango-macarons, gluteeniton, gl, viljaton, keliakia, laktoositon

⇢ Seuraavalla sivulla: Kaakao-vaniljapikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Meksikolaiset hääkakkuset


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kevään juhlapöytiä komistavat mm. nämä herkut: raparperi-britakakkua, Sacher-kakkua ja pehmeää päärynäkakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact