EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kaakao-vaniljapikkuleivät valmistuvat käden käänteessä murotaikinasta. Rapeat ja suussa sulavat pikkuleivät maistuvat kahvin kanssa niin arkena kuin juhlanakin. Nämä yksinkertaisen tyylikkäät pikkuleivät viettelevät makumaailmallaan.

Kaakao-vaniljapikkuleivät

Noin 25-30 kappaletta.

Vaniljamurotaikina

  • 100 g kylmää voita paloiteltua
  • 50 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 150 g vehnäjauhoja

Kaakaomurotaikina

  • 100 g kylmää voita paloiteltuna
  • 50 g sokeria
  • 1 keltuainen
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 15 g (n. 3 rkl) tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

Molemmat murotaikinat valmistetaan samalla tavalla:
Sekoita kaikki aineet kerralla tasaiseksi murumaiseksi massaksi, joko käsin tai monitoimikoneella. Sekoita aineet juuri ja juuri sekaisin ja kiinteäksi palloksi. Älä vaivaa taikinaa tai siitä tulee sitkeää. Mikäli taikina tuntuu vetelältä ja pehmeältä, kääri se tiukasti tuorekelmuun ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Punnitse murotaikinoista neljä palaa, kaksi molempia, ja puristele palat tasaiseksi käsivoimin.

Pyörittele taikinoista noin 1,5 sentin paksuisia ja saman pituisia tankoja. Asettele tangot vierekkäin ja toinen kerros vastakkain edellisen päälle, niin että vanilja- ja kaakaomurotaikinat vuorottelevat. Paina tankoa joka puolelta tiiviimmäksi neliöksi, jotta osat tarttuvat toisiinsa ja saat yhtenäisen tangon. Kääri tanko leivinpaperiin ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voit valmistaa pikkuleipätaikinan valmiiksi tähän pisteeseen saakka ja säilyttää jääkaapissa noin viikon verran ennen paistoa. Voit myös pakastaa tangon, jossa se säilyy noin kuukauden. Sulata tanko ennen leikkaamista ja paistoa.

Leikkaa viilentyneestä pikkuleipätangosta noin 0,5-1 cm paksuisia pikkuleipiä. Kaakao-vaniljapikkuleipien halkaisija on noin 3 cm. Painele pikkuleipiä kevyesti sormenpäillä hiukan litteämmiksi ja leveämmiksi. Jos pikkuleivän keskikohta tuntuu rakoilevan, purista pikkuleipiä kevyesti reunoilta keskustaa kohti.

Asettele pikkuleivät leivinpaperoidulle pellille noin 2-3 cm päähän toisistaan. Nämä pikkuleivät eivät leviä paistossa kovinkaan paljoa. Paista kaakao-vaniljapikkuleipiä 180 asteessa kypsiksi, noin 10-12 minuuttia. Tarkkaile paistoa, sillä pikkuleivät paistuvat erilailla riippuen pikkuleivän paksuudesta ja uunista. Kypsät pikkuleivät ovat reunoilta ja pohjasta hiukan ruskeita.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, nopea, pikkuleipä, keksi, kaakao, vanilja, rapea, murotaikina, juhlapöytään, tarjoilu, kahvileipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Munakasrulla
⇠ Edellisellä sivulla: Mango-macarons


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact