EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kaunis mansikka-mangokakku on gluteeniton hyydykekakku!

Mansikka-mangokakku

24 cm halkaisijan kakku matala kakku tai 20 cm halkaisijan korkea kakku. Gluteeniton.

Keksipohja:

  • 150 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 65 g sulaa voita tai margariinia

Murusta keksit hienoksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Aseta kakkurengas tai irtopohjavuoan reungasosa tarjoilualustan päälle. Kakun voi koota suoraan tarjoiluastialle! Tai pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunusta mahdollisuuksien mukaan muovisella reunakalvolla. Kalvoa löytyy leivontaliikkeistä ja joistakin alan verkkokaupoista. Leivinpaperisuikaleet ajavat saman asian! Kakun voi hyvin valmistaa myös ilman reunakalvoa. Painele keksipohja leivinpaperin päälle vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Valmista täyte.

Mansikkamousse:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 140 g tuoreita mansikoita
  • 2 rkl tomussokeria mansikoiden sekaan
  • 2,5 tl liivatejauhetta
  • 2,5 rkl kylmää vettä

Survo tuoreet mansikat ja 2 ruokalusikallista sokeria soseeksi. Turvota liivate purkin ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Helpoimmalla selviät, kun turvotat liivatteen juomalasissa, jossa liivatteen voi helposti lämmittää juoksevaksi.

Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Voit vaahdottaa myös mangomoussen kerman samalla kertaa ja jakaa valmiin kermavaahdon kahteen osaan. Yhdistä tuorejuusto ja vaniljasokeri, vaahdota kevyesti tasaiseksi. Kuumenna liivate mikrossa juoksevaksi, noin 45 sekuntia. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu kuumetessaan herkästi lasin yli! Kaada liivate mansikkasurvoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mansikkasurvos tuorejuuston sekaan ja vaahdota tasaiseksi. Nostele kermavaahto nuolijalla juustoseoksen sekaan. Kaada mansikkamousse keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa kerran pari pöytää vasten, jotta isoimmat ilmataskut menevät rikki kakun sisältä. Nosta kakku jääkaappiin, kunnes mangomoussen valmistuksen ajaksi. Valmista mangomousse.

Mangomousse:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamaton tuorejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g mangososetta
  • 2,5 tl liivatejauhetta
  • 2,5 rkl kylmää vettä

Turvota liivate edellisen tapaan kylmässä vedessä. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri, vaahdota kevyesti tasaiseksi. Kuumenna liivate juoksevaksi. Lisää liivate mangososeeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää mangosose juustoseokseen ja vaahdota tasaiseksi. Nostele kermavaahto nuolijalla sekaisin juustoseokseen. Kaada mangomousse varovasti mansikkamoussen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Mikäli käytit reunakalvoa voit irrottaa vuoan kakun ympäriltä ilman erillisiä toimenpiteitä. Ilman reunakalvoa on kakun ja vuoan välissä pyöräytettävä paletti- tai voiveistä, jotta kakku irtoaa nätisti vuoan reunasta. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja tämän jälkeen hivuta paperi kakun alta pois.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mansikka-mangomousse, mansikka-mangokakku, mansikkakakku, mangokakku, juustokakku, moussekakku, hyydykekakku, mansikkamangokakku, mansikkamangojuustokakku, mansikkajuustokakku, kesäleivonta, kakku, täytekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikkapitko


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Heinäkuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact