EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Ihana tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla täytetty kuningatar-britakakku hurmaa kahvipöydässä. Klassikkokakku syntyy yhdistämällä kaksi kakkupohjaa yhdeksi – alla vaahdotettu kakkupohja ja pinnalla keveä marenkipohja. Britakakku on yllättävän helppo leivottava, kokeile ja ihastu!

Kuningatar-britakakku

12 annosta.

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Marenki:

  • 2 valkuaista
  • 1,25 dl sokeria
  • Marengin pinnalle mantelilastuja

Täytteeksi:

  • 3 dl vispikermaa ja 2 rkl tomusokeria vaahdotettuna
  • Mansikoita
  • Mustikoita
  • Vadelmia

Aloita Brita-kakun valmistus marengilla. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Ole tarkkana ettei valkuaisten joukkoon pääsee tippaakaan keltuaista tai valkuaiset eivät vaahtoudu marengiksi! Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan kylmänä, lämmin muna on vaikeampi erotella. Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan marengin joukkoon. Jatka vaahdottamista kunnes marenki on jämäkkää, eikä valu kulhosta pois käännettäessä se ylösalaisin.

Valmista seuraavaksi kakkupohja, jonka päälle marenki laitetaan. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes taikina on tasaista kauttaaltaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja maitoa, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Nostele jauhot ja maito sekaisin taikinaan nuolijalla, älä käytä sähkövatkainta tai taikina sitkistyy.

Lisää maito ja jauhot voi-sokerivaahtoon vuorotellen, aloittaen ja lopettaen jauhoilla.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti jättäen reunoille reilusti tyhjää. Nostele marenki nokareina taikinan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi sen pinnalle. Levitä marenki kevyin liikkein, jotta se ei sekoitu taikinaan. Ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on ottanut mukavasti väriä. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa sitten kahteen osaan.

Täytä britakakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kermavaahto toisen puolikkaan päälle. Ripottele kerman pinnalle tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Nosta toinen kakun puolikas täytteen päälle ja paina kevyesti. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja ja koristele tomusokerilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kesäleivonta, Brita-kakku, Britakakku, Brita kakku, kuningatar brita, marjaisa brita-kakku, marenkikakku, marenkipohja, mansikka, mustikka, vadelma, marjakakku, marjatäytekakku, marja britakakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikka-kardemummapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Lakka-mustikkapiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact