EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mansikka-raparperijuustokakku hurmaa raikkaudellaan! Aito vanilja, tuore mansikka ja raparperi yhdistettynä pehmeään tuorejuustoon ovat lyömätön yhdistelmä.

Mansikka-raparperijuustokakku

Yksi 20 cm halkaisijan kakku.
Munaton. Laktoositon.

Pohja:

  • 200 g kaura- tai digestive–keksiä
  • 80 g sulatettua laktoositonta voita
  • Tuoreita mansikoita

Voit halutessasi vuorata kakkuvuoan reunat muovinauhalla, jota saa leivontaan erikoistuneista liikkeistä. Tällöin kakun reunasta tulee erityisen siisti. Muovinauha poistetaan kakun ympäriltä vasta ennen tarjoilua. Voit mainiosti valmistaa kakun ilmankin muovinauhaa, kuten me teimme.

Murusta keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksimuru kevyesti 20 cm irrotettavan kakkuvuoan tai kakkurenkaan leivinpaperoidulle pohjalle. Halkaise mansikat. Asettele mansikanpuolikkaat kakkuvuoan reunaa myöten vieri viereen halkaisupinta ulospäin.

Tuorejuustotäyte:

  • 400 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl laktoositonta vispikermaa
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 tl liivatejauhetta (tai 6 liivatelehteä)

Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Vaahdota tomusokeri ja tuorejuusto notkeaksi. Avaa vaniljatanko päästä päähän terävällä puukolla. Levitä tanko auki sormin. Kaavi mustat vaniljansiemenet tangon sisältä puukon päällä. Sekoita siemenet noin yhteen teelusikalliseen hienoa sokeria. Näin vaniljansiemenet erottuvat toisistaan ja sekoittuvat tasaisesti juustoseokseen. Lisää siemenet juustoon ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita liivatejauhe sitruunanmehuun juomalasissa ja anna turvota 5 minuuttia. Lämmitä liivateseosta mikrossa noin 20 sekuntia, juoksevaksi. Tarkkaile mikroa, sillä liivateseos kiehuu helposti yli reunojen! Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki, 5-10 minuuttia. Liivatteen tulee olla juoksevaa ja lämmintä, mutta ei kiehuvan kuumaa. Lisää lämmin liivateneste ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla erittäin voimakkaasti sekoittaen. Sekoittamalla voimakkaasti ja tasaisesti reunoja ja pohjaa myöten, liivate sekoittuu tasaisesti juustoon. Nostele kermavaahto nuolijalla tuorejuuston joukkoon.

Kaada tai pursota tuorejuustotäyte keksimurupohjan päälle – pursottamalla tuorejuuston mansikoiden väleihin ja taakse saat tasaisemman ulkonäön. Voit myös levittää tuorejuuston samalla painaen sitä mansikoiden väleihin. Tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 2 tuntia ennen mansikka-raparperihyydykkeen laittamista pinnalle. Valmista tässä välissä edellä mainittu hyydyke, sillä se tarvitsee vähintäänkin tunnin jäähtyäkseen ja paksuuntuakseen.

Mansikka-raparperihyydyke:

  • 200 g tuoretta raparperia pieneksi pilkottuna
  • 100 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl vettä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 tl liivatejauhetta

Pese ja pilko tuore raparperi. Mikäli käytät vanhempaa ja hiukan puisevampaa raparperia on se hyvä myös kuoria. Touko-kesäkuun tuore raparperi ei kuorimista kaipaa. Pilko mansikat.

Yhdistä raparperi, mansikat, sokeri, suola ja vesi kattilassa. Keitä seosta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes raparperit ja mansikat ovat pehmenneet kunnolla. Sekoita liivatejauhe sitruunanmehuun juomalasissa ja anna turvota 5 minuuttia. Lämmitä liivateseosta mikrossa noin 20 sekuntia, juoksevaksi. Tarkkaile mikroa, sillä liivateseos kiehuu helposti yli reunojen! Kaada kuuma liivateseos mansikka-raparperikeitokseen ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä ja jähmettyä rauhassa. Mansikka-raparperihyydyke on valmis levitettäväksi, kun se on selvästi paksuuntunut, mutta vielä levitettävissä. Kaada hyydyke juustokakun pinnalle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 3 tuntia ennen tarjoilua.

Siirrä jähmettynyt juustokakku tarjoiluastialle, kun irrotat sen vuoasta. Mikäli käytit muovinauhaa voit nostaa kakkurenkaan helposti nostamalla sitä tasaisesti ylöspäin. Ilman muovinauhaa ennen kakkurenkaan irrottamista on kakun reunat käytävä läpi voiveitsellä tai paletilla. Kierrä veitsi pohjaa ja reunaa myöten koko kakun ympäri. Nosta kakkurengasta, jos kakku ei tunnu irtoavan pyöräytä veitsellä vuoan reunoja myöten uudestaan.

Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

Juustokakku säilyy jääkaapissa 3 vuorokautta.
Voit leipoa kakun helposti gluteenittomana vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiin!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, mansikka-raparperijuustokakku, mansikkaraparperijuustokakku, mansikka raparperijuustokakku, mansikkajuustokakku, raparperijuustokakku, juusto kakku, mansikka-raparperi-juustokakku, tuorejuusto, hyydytetty kakku, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, munaton, mansikka-raparperihyydyke, mansikka-raparperihillokke, mansikkaraparperikiille, mansikkaraparperihilloke, aito vanilja, vaniljatanko

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera Leipoo - Jäädytetty suklaa-marenkikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Kakkupohja


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact