EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Murea muropohja täytetään suussa sulavalla suklaaganachella ja kahvilla maustetulla voikreemillä. Koko komeus viimeistellään kahvinmakuisella sokerikuorrutteella – moccabebet maistuvat niin arkena kuin juhlanakin!

Moccabebet

Noin 10 kpl pieniä 5 cm halkaisijan leivoksia.

Murotaikinapohjat:

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 100 g suolatonta voita
  • 50 g sokeria
  • 0,5 kpl kananmuna
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet kylminä kerralla nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Murotaikina on helppo valmistaa.

Murotaikina säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa, pakkasessa kaksi kuukautta huolellisesti muovikelmuun käärittynä. Voit siis tehdä isomman erän murotaikinaa kerralla ja säilöä sitä jääkaapissa tai pakkasessa myöhempää käyttöä varten.

Pehmitä murotaikinaa vaivaamalla sitä hiukan pöytää vasten – näin taikina on helpommin käsiteltävää ja paistojälki on tasainen. Kauli taikina noin 2 mm paksuiseksi matoksi. Nosta taikina kevyesti voideltujen vuokien päälle kaulinta apuna käyttäen. Painele taikina tarkasti vuoan kantteihin ja reunoihin jauhotetuin sormin tai pienellä taikinapalalla. Leikkaa paletilla tai veitsellä vuoan yli jäävä taikina. Pistele pohja haarukalla, jotta paistojälki jää tasaiseksi. Voit asettaa pohjan päälle paiston ajaksi painoksi leivinpaperin palan ja keittämätöntä riisiä/kuivattuja herneitä, joka auttaa pohjaa pysymään muodossaan.

Paista murotaikinapohjat 180-asteisessa uunissa, noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistoväriä – väristä tiedät, että pohja on valmis! Mikäli käytät paiston aikana painoja ota painot ja leivinpaperi pois noin 8-10 minuutin jälkeen ja paista loppuun ilman painoja – kun pohja on ottanut reunoihin väriä voi painot ottaa pois.

Anna pohjien jäähtyä rauhassa vuoissaan. Niiden tulisi irrota helposti jäähtyneinä. Voit valmistaa pohjat jopa 2-3 päivää ennen täyttämistä. Pidäthän vaan huolta, etteivät pohjat pehmene kosteuden vaikutuksesta. Säilytä pohjat huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

Täytteeksi kahvilla maustettua voikreemiä ja suklaaganachea. Pinnalle haalean ruskea tomusokerikuorrutus ja nonparelleja.

Suklaaganache:

  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 50 g kermaa
  • 10 g voita

Sulata suklaa kerman kanssa samassa kipossa, mikroaaltouunissa lyhyin 30 sekunnin sykäyksissä. Sekoita tasaiseksi. Lisää voinokare ja sekoita uudestaan tasaiseksi. Kaada suklaaganache pursotinpussiin, esimerkiksi minigrip-pussiin. Leikkaa kulma auki ja pursota noin 1-2 teelusikallista jokaisen leivoksen pohjalle.

Voikreemi:

  • 150 g huoneenlämpöistä voita paloiteltuna
  • 75 g tomusokeria
  • 1-2 rkl vahvaa kylmää kahvia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kahvi vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vaahdottaen, kunnes voikreemi on notkeaa ja helposti levitettävää.

Annostele leivosaihion pohjalle pari teelusikallista suklaaganachea. Levitä suklaan päälle voikreemi tasaiseksi kupoliksi. Tasoita pinta palettiveitsellä tai puukolla. Nosta bebet tässä vaiheessa jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 30 minuutiksi.

Haalean ruskea, kahvin värinen, sokerikuorrute valmistetaan tomusokerista ja vahvasta kahvista. Sekoita 2 dl tomusokeria ja noin 2 rkl kylmää vahvaa kahvia. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta juoksevaa, jotta siihen voi dipata bebet. Dippaa leivokset varovasti tomusokerikuorrutteeseen, koko voikreemikupoli upoksiin reunoja myöten. Valuta ylimääräinen kuorrute pois ennen kuin käännät bebet ympäri. Ripottele kupolin keskelle muutama kaunis nonparelli. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 1 tunti ennen tarjoilua.

Moccabebet säilyvät jääkaapissa noin viikon verran. Bebet kestävät hyvin pakastamista, jopa 2 kuukautta ilmatiiviisti pakattuna.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, moccabebet, bebet, bebe, mocca-bebet, mocca bebet, kahvileivos, voikreemi, murotaikina, muropohja, suklaaganache, kesäleivos, klassikko, kahvipöytä, juhlapöytä, juhlatarjoilu, kahvibebe, kahvivoikreemi, espresso, kahvi, kahvikreemi, suklaakastike, espressobebet

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Kinuskipalat
⇠ Edellisellä sivulla: Sacher


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kevään juhlapöytiä komistavat mm. nämä herkut: raparperi-britakakkua, Sacher-kakkua ja pehmeää päärynäkakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact