EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mansikan ja raparperin ihana yhdistelmä kermavaahdon ja kuohkean kääretorttupohjan kanssa maistuu kesältä! Kokonaan viljaton mansikka-raparperikääretorttu sopii myös gluteenitonta erikoisruokavaliota noudattaville.

Aloita mansikka-raparperikääretortun leipominen raparperi- ja mansikkahillokkeiden keittämisellä. Voit tehdä sen hyvissä ajoin, sillä hilloke säilyy jääkaapissa jopa useita kuukausia! Tietenkin voit käyttää myös kaupan valmiita hilloja, mutta kotitekoiset hillokkeet maistuvat teollisia hilloja huomattavasti marjaisimmilta ja paremmilta. Valmista hillokkeiden jälkeen täyte, jotta se ehtii hiukan vetäytyä ennen kääretortun täyttämistä. Viimeiseksi tehtäväksi jää kääretorttupohjan leipominen ja täyttäminen. Viimeistele kääris makealla mansikkatomusokerikuorrutteella.

Mansikka-raparperikääretorttu

Gluteeniton. Viljaton.

Kääretorttupohja:

  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia tehokkaalla sähkövatkaimella. Vaahto saa olla todella vahvaa, jotta kääretortusta tulee ilmavaa ja suussa sulavaa!

Yhdistä perunajauho ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja nostele nopeasti sekaisin nuolijalla, sekoita pohjaa ja reunoja myöten.

Vuoraa uunipelti, 50 cm leveä, leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 7-8 minuuttia, kunnes pohja on kiinteytynyt. Voit tarkistaa kypsyyden myös puisella cocktailtikulla, kääretorttupohja on kypsä jos tikkuun ei jää märkää taikinaa!

Anna pohjan jäähtyä pellillä noin 5-10 minuuttia. Valmistele sillä välin toinen peltiä hiukan isompi leivinpaperi pöydälle, jonka päälle ripottelet hienoa sokeria ohuelti.

Nosta kääretorttupohja leivinpaperin kulmista pidellen sokeroidun paperin päälle, niin että tortun paistopinta koskettaa sokerilla päällystettyä leivinpaperia. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Irrota kääretorttupohja päällimmäisestä leivinpaperista varovasti toisesta päästä ylöspäin rullaten ja paperia reunoista irrottaen.

Levitä täytteet välittömästi jäähtyneen kääretorttupohjan pinnalle. Aloita mansikkahillokkeen levittämisellä, tasainen kerros hilloketta kauttaaltaan. Tasoita päälle herkullinen kerros raparperi-kermatäytettä. Pyöräytä kääretortuksi, kuvien mukaisesti, leivinpaperin avulla.

Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele ennen tarjoilua mansikkatomusokerikuorrutuksella – 1 dl mansikkatomusokeria ja muutama tippa kylmää vettä, kunnes sopiva koostumus on valmis. Kuorrute on paksua, mutta levitettävissä. Paksu kuorrute ei valu herkästi lusikasta.

Täyte:

  • 150 g mansikkahilloketta
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 150 g raparperihilloketta
  • 2 tl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
  • 2 rkl kylmää vettä

Liota liivate vedessä purkin ohjeen mukaisesti, liivatejauhetta 5 minuuttia kylmässä vedessä juomalasissa. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa juoksevaksi – tarkkaile mikroa, jotta liivate ei kuohu yli! Sekoita ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi kermavaahdoksi. Lisää raparperihilloke ja pyöräytä sekaisin sähkövatkaimella. Lisää hiukan jäähtynyt liivate ohuena nauhana kermavaahtoon samalla kovasti vaahdotusta jatkaen. Nosta hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään.

Mansikkahilloke:

  • 100 g mansikoita, pakaste tai tuoreita
  • 50 g sokeria

Keitä hilloketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, pienesti poristen, kunnes mansikat ovat pehmenneet. Kaada vielä lämmin hilloke puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä kokonaan.

Raparperihilloke:

  • 100 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
  • 50 g sokeria
  • 1 rkl vettä

Keitä hilloketta keskilämmöllä noin 20 minuuttia, pienesti poristen, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet. Kaada vielä lämmin hilloke puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä kokonaan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, mansikka-raparperikääretorttu, mansikkaraparperikääretorttu, mansikka raparperi kääretorttu, mansikka-raparperi-kääretorttu, kääretorttu, kääris, mansikkakääretorttu, raparperikääretorttu, raparperikääris, raparperihilloke, mansikkahilloke, mansikkahillo, raparperihillo, gluteeniton, viljaton, keliakia, erikoisruokavalio

⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikkapusut
⇠ Edellisellä sivulla: Lime-vadelmakahvikakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact