EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Voileipäkakun modernimpi versio on hyydytetty voileipäkakku, jonka pohja valmistetaan leivänmuruista ja voista. Täyte hyydytetään liivatteen avulla pohjan päälle. Erillisiä leipä-täyte-leipä-kerroksia kakussa ei tarvitse olla.

Hyydytetty kinkkukakku

Gluteeniton. Noin 12-15 hengelle. 24 cm halkaisijan kakku.

Pohja:

  • 300 g gluteenitonta näkkileipää ja moniviljaleipää
  • 120 g sulaa voita

Murusta leivät monitoimikoneessa ja sekoita tasaiseksi sulan voin kanssa. Painele leipämuru leivinpaperilla pohjustetun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

  • 250 g palvikinkkua
  • Puolikas paprika
  • 1 kpl suolakurkkua
  • 1 kpl omenaa
  • 3,5 tl liivatejauhetta
  • 3,5 rkl kylmää vettä
  • 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa vaahdotettuna
  • Suolaa maun mukaan
  • N. 2 rkl paprikamajoneesia, lisää maun mukaan
  • Rouhittua mustapippuria myllystä maun mukaan

Pilko kinkku, paprika, suolakurkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti, noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuustot ja mausta suolalla, pippurilla ja majoneesilla. Kuumenna liivate juoksevaksi mikroaaltouunissa. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuumetessaan kuohuu herkästi yli! Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. Nostele sekaan pilkkomasi ainekset ja viimeiseksi kermavaahto. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada täyte leipäpohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa kunnolla pöytään, jotta mahdolliset ilmataskut häviävät. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota vuoka erittäin varovasti hyydykekakun ympäriltä, pyöräytä vuoan sisäreunaa myöten palettiveitsellä. Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla. Työnnä palettiveitsi kakun ja leivinpaperin väliin ja hivuta leivinpaperi kakun alta pois. Koristele mielesi mukaisesti tuoreilla vihanneksilla, marjoilla, hedelmillä ja kinkulla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, hyydytetty voileipäkakku, voileipäkakku, kinkkukakku, kinkkuvoileipäkakku, hyydykekakku, gluteeniton voileipäkakku, gluteeniton hyydykekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Päärynäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Parsa-galette


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kevään juhlapöytiä komistavat mm. nämä herkut: raparperi-britakakkua, Sacher-kakkua ja pehmeää päärynäkakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact