EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Hempeällä marenkivoikreemillä kuorrutettu mansikka-vaniljakakku on näyttävä juhlapöydän keskipiste!

Leivo mehevä Victorian Sponge –kakkupohja päivää ennen täyttämistä. Kakun täytteeksi valmistetaan mansikka- ja vaniljamousset ja koko komeus viimeistellään kauniilla marenkivoikreemillä ja tuoreilla mansikoilla.

Mansikka-vaniljakakku

Yksi 20-22 cm halkaisijan korkea kakku.

Victorian Sponge -pohja:

  • 350 g voita, huoneenlämpöistä
  • 350 g sokeria
  • 5 kpl kananmunia
  • 350 g vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 8 minuuttia. Vedä välillä kulhon reunat alas, jotta vaahdosta tulee tasaista. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Lisää puolet jauhoista voi-sokerivaahtoon ja sekoita melkein tasaiseksi. Lisää maito kerralla ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja nostele sekaisin nuolijalla tai puukauhalla. Riittää, että taikina on tasaista ja jauhopaakkuja ei ole.

Pohjusta ja reunusta tavallinen kakkuvuoka korkealla leivinpaperilla tai voitele korkea kakkuvuoka vuokaspraylla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 180 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä. Parhaan tuloksen saat, kun leivot kakkupohjan täyttöä edeltävänä päivänä!

Leikkaa kakkupohja 4 osaan. Aseta alimmaiseksi paistossa päällä ollut pohja. Kostuta pohja maidolla tai limsalla. Viktorian Sponge –kakkupohja on mehevä sellaisenaankin, joten sitä ei tarvitse kostuttaa liikaa. Kevyt tasainen kostutus riittää. Päällimmäinen pohja kostutetaan hiukan runsaammin. Kokoa kakku kakkurenkaaseen tai irtopohjavuokaan. Mikäli sinulla ei ole korkeaa kakkuvuokaa/rengasta vuoraa vuoka korkealla leivinpaperilla kuvan mukaisesti. Lapioi vaniljamousse pohjan päälle ja tasoita. Aseta seuraava pohja vaniljamoussen päälle. Kostuta pohja edelliseen tapaan ja lapioi puolet mansikkamoussesta väliin. Aseta pohja, tasoita, kostuta ja täytä vaniljamoussella.

Aseta päällimmäiseksi kerrokseksi paistossa pohjalla ollut tasainen pinta. Painele päällys tasaiseksi ja tarkista kakun suoruus. Kakkuvuoan ylimenevä osa ei saisi olla rengasta leveämpi, jotta sen irrottaminen onnistuisi. Käytä käsiä apuna kakun suoristamisessa ja reunojen tasoituksessa. Nosta kakku kylmään jähmettymään vähintäänkin 2 tunniksi.

Irrota kakkurengas varovasti nostaen ylöspäin. Mikäli kakku on ylhäältä leveämpi käytä apuna paletti- tai voiveistä ohjaamaan rengasta. Irtopohjavuoka on helppo irrottaa avaamalla sen salpa ja nostamalla ylös. Irrota leivinpaperi kakun ympäriltä. Kuorruta kakku hennon vaaleanpunaisella marenkivoikreemillä.

Vaniljamousse:

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 150 g sokeroimatonta vaniljarahkaa
  • 100 g vaniljakreemiä
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä purkin ohjeen mukaisesti, sekoita tasaiseksi ja anna turvota vähintäänkin 5 minuuttia. Vaahdota sillä välin vispikerma kermavaahdoksi, lisää vaahdotuksen lopuksi tomusokeri. Yhdistä valmiiseen kermavaahtoon vaniljarahka ja vaniljakreemi. Kuumenna turvonnut liivatejauhe mikrossa juoksevaksi. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu kuumentuessaan herkästi yli! Kaada lämmin liivate ohuena nauhana kerman joukkoon.

Mansikkamousse:

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 150 g creme fraichea
  • 100 g mansikkahilloa tai vastaavasti survottuja mansikoita ja 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Turvota liivatejauhe edelliseen tapaan. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää kermavaahtoon creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna liivate juoksevaksi ja lisää mansikkahilloon. Nostele mansikkahillo kermavaahdon joukkoon sekaisin nuolijalla tai puukauhalla. Jaa mansikkamousse kahteen osaan, kahteen eri kerrokseen. Vaniljamousse keskikerrokseen.

Marenkivoikreemi:

  • 150 g valkuaista
  • 250 g sokeria
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • Punaista/roosaa elintarvikeväriä, pastaväriä

Aseta valkuaiset ja neljäsosa sokerista kulhoon vesikattilan päälle. Lämmitä vettä keskilämmöllä, jotta kananmunat kypsyvät vaahdotuksen aikana. Vaahdota valkuaisia ja neljäsosaa sokerista vispilällä vesihauteessa. Lisää sokeria vähän kerrallaan, kun edellinen lisäys on sulanut valkuaisten joukkoon. Vispaa seosta kunnes se on 60-asteista. Tunnustele sormin, että sokeri on sulanut marenkiin kunnolla. Käytä lämpötilan mittaamisessa apuna sokerilämpömittaria. Näin saat parhaan lopputuloksen!

Siirrä marenkiseos monitoimikoneeseen ja vaahdota marenki haaleaksi. Voit vaahdottaa marenkia myös sähkövatkaimella jatkaen samassa kulossa missä aloititkin. Kun marenki on jäähtynyt haaleaksi vaihda monitoimikoneessa lapavatkaimeen ja lisää sekaan voinokareita samalla vaahdotusta jatkaen. Vaahdota kunnes seos on tasaista ja ilmavaa voikreemiä. Lisää muutama tippa punaista väriainetta, kunnes saat halutun värin voikreemiin. Sivele voikreemiä kauttaaltaan kakun ympärille ja päälle. Pursota voikreemistä kauniit ruusukkeet kakun päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mansikka-vaniljakakku, mansikkakakku, mansikkavaniljakakku, mansikkatäytekakku, mansikkamousse, vaniljamousse, viktorian sponge, kakkupohja, täytekakku, mansikka-täytekakku, marenkivoikreemi, voikreemi, mansikkahillo, kakku, hyydykekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Pullapitko neljällä säikeellä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact