EtusivuReseptitOta yhteyttä

Makeat marengit houkuttelevat herkullisilla väreillään. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi marengiksi ja värjää mieleisillä väreillä – värikkäät marengit ilahduttavat kahvipöydässä. Nämä täysin viljattomat pienet makeat herkut maistuvat myös gluteenitonta erikoisruokavaliota noudattaville. Marengeista saat myös ihastuttavia ja keveitä kakun koristeita!

Marengit

  • 4 kpl valkuaisia
  • 2,5 dl sokeria
  • Erilaisia pastavärejä marengin värjäämiseen

Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista kylminä – lämpimät munat hajoavat herkästi! Anna valkuaisten lämmetä huoneenlämpöiseksi, pari tuntia huoneen lämmössä riittää.

Vaahdota lämpimät valkuaiset kevyeksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä samalla vaahdotusta jatkaen. Vaahdota valkuaiset kovaksi marengiksi. Marengin tulee olla kiiltävää ja sen tulee pysyä muodossaan - se ei valu kulhosta kun käännät sen ylösalaisin. Lisää väriaine viimeiseksi vähän kerrallaan – jaa marenki useaan eri kulhoon ja värjää jokainen kulhollinen eri värillä!

Valitse pursotinpussiin mieleinen pursotinterä eli tylla. Me käytimme isoa ja avonaista teräväkärkistä tyllaa. Pursota leivinpaperoidulle pellille haluamasi kokoisia marenkeja. Voit pursottaa isoja tai pieniä marenkeja. Pyri kuitenkin pursottamaan samankokoiset marengit samalle pellille, jotta ne paistuvat tasaisesti.

Lorauta erivärisiä pastaväriaineita pursotinpussiin ennen
marengin lisäämistä pussiin, niin saat monivärisiä marenkeja.

Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja kuivia – myös pohjasta! Kypsymiseen vaikuttaa suuresti uuni ja marenkien koko. Marenkien ei ole tarkoitus ottaa lainkaan väriä paiston aikana, vaan kiinteytyä ja kuivua sisuksia myöten.

Tarjoile marenkeja kahvipöydässä sellaisenaan, täytettynä tai jäätelöannoksen kera! Marengit säilyvät pitkiäkin aikoja, jopa kuukausia, ilmatiiviissä rasiassa valolta suojattuna.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, marengit, marenki, värilliset marengit, punaiset marengit, vihreät marengit, siniset marengit, marenkien pursotus, gluteeniton, keliakia, erikoisruokavalio, viljaton, valkuainen, sokeri, helpot marengit

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Kaurainen marjapaistos
⇠ Edellisellä sivulla: Hedelmä-mascarpone-kakku


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact