EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Täyteläinen hedelmillä ja mascarpone-tuorejuustolla ja kermavaahdolla viimeistelty nakukakku hurmaa kahvipöydässä. Mehevä kakkupohja on englantilainen Victorian sponge –pohja, joka on perinteistä sokerikakkupohjaa huomattavasti maukkaampi ja täyteläisempi.

Hedelmä-mascarpone-kakku

20 cm halkaisijan kakku.

Victorian sponge –kakkupohja:

  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 225 g sokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl maitoa

Täyte:

  • 200 g mascarpone-juustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 4 rkl tomusokeria
  • Erilaisia hedelmiä pienittynä, kuten ananasta, banaania, päärynää jne.

Pohjusta 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet nuolijalla voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista kakkupohja kypsäksi 180 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktail-tikulla. Kakkutaikinan voi myös jakaa puoliksi ja paistaa kahdessa vuoassa, jolloin kakkupohjaa ei tarvitse halkaista. Tällöin paistoaika on noin 20-25 minuuttia.

Valmista täyte: vaahdota kerma, lisää tomusokeri ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise pohja kahteen osaan. Aseta paistopinta alimmaiseksi pohjaksi. Kostuta pohja kevyesti hedelmämehulla tai limsalla. Levitä mascarpone-täytteestä puolet ja reilu annos pieneksi pilkottuja hedelmiä. Paina päälle kakkupohjan toinen puolikas. Kostuta kevyesti. Levitä tai pursota mascarpone-täyte kakun pinnalle ja koristele hedelmillä – Viktorian sponge –kakut on perinteisesti koristeltu vain pinnalta, nakukakkujen tapaan.

Sivele kakun pinnalle hedelmien päälle kuumaa hyytelösokeria, paketin ohjeen mukaisesti - kakun hedelmäpinta saa kauniin ja näyttävän kiillon, joka myös pitää hedelmät paremman näköisinä pidempään.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kakkupohja, kakku pohja, victorian sponge, victoriansponge, victorian-sponge, victorian sponge –kakkupohja, victorianspongekakkupohja, viktorian sponge –kakkupohja, täytekakku, syntymäpäiväkakku, kermakakku, englantilainen, hedelmä-mascarpone-kakku, hedelmä mascarpone kakku, hedelmä-mascarponekakku, hedelmäkakku, mascarpone-kakku, mascarpone-juusto, täytekakku, nakukakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Helppo raakakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Victorian sponge -kakkupohja


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact