EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Muhkea ja marjainen piirakka amerikkalaiseen malliin hurmaa myös kotimaisessa kahvipöydässä. Käytä pakastimen perukoilla odottavat vuosikertamarjat tähän helppoon ja näyttävään marjapiirakkaan!

Amerikkalainen marjapiirakka

Pate brisee -pohja:

Yksi 23 cm halkaisijan piirakka kannella.

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 225 g kylmää voita
  • N. 0,75 dl kylmää vettä, ruokalusikallinen kerrallaan

Laita kaikki aineet, myös vesi, jääkaappiin viilenemään vähintäänkin tuntia ennen taikinan valmistamista.

Nypi voi, vehnäjauho ja suola murumaiseksi seokseksi. Voit tehdä tämän myös monitoimikoneella, tällöin ainekset pysyvät kylminä nyppimisen ajan. Lisää muruseokseen kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on kiinteämpää. Lopeta veden lisääminen, kun taikinasta muodostuu kädellä puristaessa kiinteähkö pallo. Taputtele taikina kevyesti kiinteäksi levyksi ja kääri se huolellisesti tuorekelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunti ennen jatkokäsittelyä. Voit valmistaa taikinan tähän pisteeseen asti jopa kaksi viikkoa aikaisemmin. Taikina säilyy jääkaapissa huolellisesti tuorekelmuun käärittynä parisen viikkoa. Pakastimessa taikina säilyy noin kuukauden verran. Sulata pakastettua taikinaa noin 45 minuuttia huoneenlämmössä ennen kaulimista.

Voitele 23 cm halkaisijan piirakkavuoka kevyesti. Ota taikinasta noin kaksi kolmasosaa ja kauli se kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi, noin 2-3 mm, piirakkavuokaa reilusti isommaksi matoksi. Nosta matto varovasti kaulinta apuna käyttäen piirakkavuoan päälle. Painele taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti vuoan kantteihin ja uriin. Käännä reunan yli jäänyt taikina vuoan reunalle, taikinan alle, ja vääntele sormin reuna aaltomaiseksi. Jäähdytä pohjaa pakkasessa vähintään 30 minuuttia ennen täyttämistä ja paistamista. Kauli lopusta taikinasta kansi piirakalle.

Marjatäyte:

  • 2 kg erilaisia pakastemarjoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Sulata pakastemarjat ja valuta pois ylimääräiset nesteet. Yhdistä maissijauhot ja sokerit. Lisää sitruunamehu ja kuivat aineet marjojen joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte jäähdytetyn piirakkapohjan päälle, jätä reunoja korkeampi keko keskelle. Aseta kansi piirakan päälle, nipistä reunat kunnolla kiinni munamaidolla voideltuun reunaan. Voitele koko kansi kevyesti munamaidolla. Tee kanteen muutama viilto, josta höyryt pääsevät pois paiston aikana.

Paista 20 minuuttia 200 asteessa. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista kypsäksi, noin 40 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun se on ottanut kivasti väriä kauttaaltaan.

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Piirakan täyte jähmettyy jäähtyessään ja on sen jälkeen hiukan edustavampi tarjoiltava.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, leivos, marjapiirakka, pakastemarjat, talvinen marjapiirakka, amerikkalainen marjapiirakka, amerikkalainen piirakka, piiras, pie, berry pie, pate brisee, patebrisee, pate brise, piirakkapohja, sekoitettu voitaikina, helppo piirakkapohja, maissijauho, mansikka, mustikka, vadelma, puolukka, vaniljajäätelö

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikkapiirakka kauramurulla
⇠ Edellisellä sivulla: Marjaisa piimäkakku


Lukijoiden arvosana:

***

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Marraskuun julkaisua odotellessa nautiskellaan mm. näitä herkkuja: gluteenitonta ja järisyttävän helppoa banoffeeta, suklaisia vadelmabrownieta ja mehevää porkkanakakkua!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact