EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Suussa sulavat minttusuklaatryffelit valmistuvat vaivattomasti kotikeittiössä!

Minttusuklaatryffelit

Noin 12 kpl. Gluteeniton.

  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 115 g tummaa suklaata
  • 115 g maitosuklaata
  • 0,5-1 tl piparminttuöljyä
  • 40 g voita paloiteltuna
  • Pinnalle Marianne-rouhetta

Yhdistä kerma, sokeri ja molemmat suklaat kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Ota pois liedeltä. Lisää piparminttuöljyä maun mukaan. Mintun makua tulee myös Marianne-rouheesta, jossa tryffelit pyöritellään viimeiseksi! Lisää paloiteltu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut kokonaan. Siirrä tryffelimassa jääkaappiin vähintäänkin 5 tunniksi jähmettymään, mielellään yön yli.

Jaa jähmettynyt tryffelimassa noin 12 kasaan ruokalusikoiden avulla. Tryffelimassa sulaa herkästi kosketuksesta, joten niihin on hyvä koskea käsin vasta pyörittelyvaiheessa. Pyörittele tryffelikasat pyöreiksi mahdollisimman nopeasti. Mikäli tryffelit ovat aivan velliä, nosta ne pyörittelyn jälkeen vielä uudestaan jääkaappiin jähmettymään. Hiukan pehmeitä tryffeleitä voi vielä käsitellä ja pyöritellä ne saman tien Marianne-rouheessa.

Säilytä valmiita minttusuklaatryffeleitä jääkaapissa. Tryffelit säilyvät jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, suklaa, tryffelit, minttusuklaatryffelit, minttutryffelit, suklaatryffelit, suklaa tryffelit, suklaa-tryffelit, konvehdit, makeiset, makeinen, joulusuklaa, joululahja, ruokalahja

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaakuppikakut
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Puolukkakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut pukille ja poroille pipareita?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact