EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tästä ei leivonta helpommaksi ja maukkaammaksi muutu! Superhelpot suklaakuppikakut ovat meheviä, suklaisia ja gluteenittomiakin vielä. Halutessasi voit leipoa kuppikakut toki tavallisistakin vehnäjauhoista, jolloin ne eivät enää ole gluteenittomia, mutta edelleenkin taivaallisen hyviä!

Suklaakuppikakut

Noin 12 kpl. Gluteeniton.

Kuppikakut:

  • 4 rkl kuumaa/kiehuvaa vettä
  • 40 g tummaa sokeroimatonta kaakaota
  • 3 kpl isoja kananmunia
  • 175 g pehmeää voita
  • 165 g sokeria
  • 115 g gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai vaalea jauhoseos)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl tummaa suklaata rouhittuna/hippuina

Kuorrute:

  • 80 g voita
  • 40 g tummaa sokeroimatonta kaakaota
  • 275 g tomusokeria
  • 3-5 rkl maitoa

Sekoita kuuma vesi ja kaakao tahnaksi. Lisää pehmeä paloiteltu voi ja munat. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Nostele sekaan suklaarouhe.

Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi taikinaa noin kaksi kolmasosaa vuoasta. Paina pinnalle vielä 1-2 suklaamurua/hippua.

Paista 200 asteesssa noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla, mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa ovat kuppikakut kypsiä. Anna niiden jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja irrota sitten varovasti ja jäähdytä loppuun ritilän päällä.

Valmista kuorrute sekoittamalla aineet sähkövatkaimella. Sulata voi ja lisää siihen kaakao. Lisää tomusokeri ja maitoa sen verran, että kuorrute on tahnaa, joka on levitettävissä. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Mikäli kuorrutteesta tulee liian vetelää, lisää hiukan tomusokeria. Liian paksusta kuorrutteesta saat toki helpommin käsiteltävää lisäämällä maitoa vähän kerrallaan.

Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle joko veitsellä tai pursottaen. Aloita pursottaminen kuppikakun ulkoreunalta liikkuen sisään päin. Ripottele pinnalle mustia ja kultaisia sokerirakeita.

Nämä kuppikakut paranevat vanhetessaan ja ovatkin parhaimmillaan vasta leivontaa seuraavana päivänä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton leivonta, gluteeniton, keliakia, gluteeniton muffinssi, gluteeniton muffini, gluteeniton suklaakuppikakku, gluteeniton suklaacupcake, cupcakes, cup cakes, kuppikakku, suklaakuppikakku, suklaa kuppikakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaamoussekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Minttusuklaatryffelit


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact