EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Helppo ja ruokaisa munakasrulla tuo mukavaa vaihtelua ruokapöytään ja juhlatarjoiluihin. Maukkaasta munakasrullasta riittää tarjottavaa useammallekin syöjälle, mikä tekeekin siitä erinomaisen juhlapöydän suolaisen herkun. Voit täyttää rullan mieleiselläsi suolaisella täytteellä. Me täytimme munakasrullan kermaisella kantarelli-pekonitäytteellä ja tarjoilimme sen suolapalana illanistujaisissa.

Munakasrulla

  • 5 dl maitoa
  • 5 kpl kananmunia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi vispilällä. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa kypsäksi, noin 20-25 minuuttia. Anna munakkaan hiukan jäähtyä ennen täyttämistä. Käännä munakaspohja ylösalaisin puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota vanha leivinpaperi munakkaasta.


Levitä täyte tasaisesti munakkaan päälle, jättäen reunoille tyhjää noin 1-2 cm. Kääri munakas rullaksi aivan kuten kääretorttukin: aloita vaakasuunnasta pyörittämällä munakasta rullaksi sormilla, jatka pyörittämistä leivinpaperin reunaa nostamalla ja vetämällä samalla munakasrullan yli. Kiristä valmis rulla leivinpaperin avulla. Paloittele munakasrulla haluamasi kokoisiksi palasiksi – juhliin sopiva koko on noin 1,5-2 cm. Tarjoile joko kylmänä tai hiukan lämpimänä.

Täyte-ehdotus:

  • 150 g pekonisuikaleita
  • Noin 1 litra kantarelleja (tuoreita)
  • 1 punasipuli pieneksi pilkottuna
  • 1 dl pippurikermaa (kaupan valmista tai sitten itse ruokakermaan sekoitettua pippuria)
  • 100 g creme fresh
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • 2-3 tl kuivattua rakuunaa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 tl sokeria, jos sienet ovat kovin karvaita

Pilko isoimmat kantarellit pienemmiksi paloiksi. Paista kantarelleja pannulla, kunnes vesi on hiukan haihtunut. Lisää sipuli ja nokare voita. Kuullota sipuleja kantarellien kanssa voissa, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää pekoni ja anna sen paistua hetki. Lisää viimeiseksi vehnäjauhot, mausteet sekä creme fresh ja pippurikerma. Sekoita tasaiseksi. Anna hautua miedolla lämmöllä ja saostua tahnamaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ennen täyttöä.

Tarjoilimme munakasrullat illanistujaisissa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, munakasrulla, kääretorttu, kananmunia, ruokaisa, maukas, suolainen, tarjottava, kahvipöytään, juhliin, lounas, iltapala, kantarelli, pekoni, sienet, sieni, punasipuli, creme fresh, ruokakerma, pippurikerma, kirveli, rakuuna

⇢ Seuraavalla sivulla: Palvikinkkupiiras
⇠ Edellisellä sivulla: Kaakao-vaniljapikkuleivät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact