EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Täyteläinen mustaherukka-suklaajuustokakku viettelee syöjänsä. Raikkaan mustaherukan ja tuhdin tumman ja makean valkoisen suklaan yhdistelmä on vastustamaton.

Ilman liivatetta ja muita hyydytysaineita valmistettu nobake-juustokakku hyydytetään suklaan ja rasvaisen tuorejuuston yhdistelmällä. Tämä kakku onnistuu siis liivatekammoisiltakin!

Mustaherukka-suklaajuustokakku

22 cm halkaisijan kakku. Laktoositon.

Keksipohja:

  • 170 g sitruunamurokeksiä muruina
  • 75 g sulaa laktoositonta voita

Murusta keksit tehosekoittimessa tai käsin hienoksi muruksi. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru kevyesti tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla pohjustetun irtopohjakakkuvuoan pohjalle.

Suklaajuustotäyte:

  • 300 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus 20 %)
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 170 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 54 % tai yli)

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Tarkkaile suklaata ja sekoita usein, jotta suklaa ei pala. Vaahdota tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää sula suklaa samalla voimakkaasti sekoittaen.

Lisää sulatettu suklaa vaahdotettuun tuorejuustoon vähän kerrallaan.

Valkosuklaajuustotäyte:

  • 300 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 100 g valkosuklaata

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Tarkkaile suklaata ja sekoita usein, jotta suklaa ei pala. Vaahdota tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää sula suklaa samalla voimakkaasti sekoittaen.

Kaada suklaajuustotäyte keksipohjan päälle, tasoita pinta paletilla tai veitsellä. Levitä valkosuklaatuorejuustotäyte suklaakerroksen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kopauta vuokaa muutaman kerran kovasti pöytää vasten, jotta mahdolliset isot ilmakuplat rikkoutuvat. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään. Valmista sillä välin mustaherukkahilloke.

Levitä valkosuklaatuorejuustotäyte tumman suklaatäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Mustaherukkahilloke:

  • 100 g mustaherukoita (joko tuoreita tai pakastettuja)
  • 50 g hillosokeria
  • 3 rkl vettä
  • Koristeluun runsaasti suklaakarkkeja, suklaakoristeita, kermavaahtoa ja marjoja

Keitä hilloketta noin 15 minuuttia, kunnes mustaherukat ovat pehmenneet täysin. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä haaleaksi. Levitä mustaherukkahilloke juustokakun pinnalle ja koristele runsaasti kermavaahtoruusukkeilla, suklaakarkeilla ja marjoilla. Irrota juustokakku vuoasta ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, mustaherukkajuustokakku, mustaviinimarjajuustokakku, mustaherukka-suklaajuustokakku, mustaherukka suklaajuustokakku, mustaviinimarja-suklaajuustokakku, suklaajuustokakku, kahden suklaan juustokakku, tuplasuklaajuustokakku, tuplasuklaa juustokakku, suklaa juustokakku, marjasuklaajuustokakku, suklaa-juustokakku, mustaviinimarja-suklaa-juustokakku, liivatteeton, hyydytysaineeton, laktoositon

⇢ Seuraavalla sivulla: Sitruuna-vadelma-cupcake
⇠ Edellisellä sivulla: Persikka-cobbler eli persikkapaistos


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact