EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Valkosuklaalla tuunattu juustokakku ja tuoreet mustikat maistuvat kahvipöydässä!

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

24 cm halkaisijan kakku. Gluteeniton.

Pohja:

  • 160 g gluteenittomia kaurakeksejä, esim. Tescon digestive-keksi
  • 60 g sula margariini tai voi

Murusta keksit hienoksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Voit koota kakun suoraan tarjoiluastialle, aseta tällöin kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas astian päälle ilman leivinpaperipohjustusta. Tai pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunusta mahdollisuuksien mukaan muovisella reunakalvolla. Kalvoa löytyy leivontaliikkeistä ja joistakin alan verkkokaupoista. Kakun voi hyvin valmistaa myös ilman reunakalvoa. Painele keksipohja leivinpaperin päälle vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Valmista täyte.

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 150 g valkosuklaata sulatettuna
  • 3-4 dl tuoreita mustikoita
  • 3,5 tl liivatejauhetta
  • 3,5 rkl kylmää vettä

Turvota liivate purkin ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Helpoimmalla selviät, kun turvotat liivatteen juomalasissa, jossa liivatteen voi helposti lämmittää juoksevaksi.

Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja vaniljasokeri, vaahdota kevyesti tasaiseksi. Sulata valkosuklaa lyhyin sykäyksin mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Kaada suklaa tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna liivate mikrossa juoksevaksi, noin 45 sekuntia. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu kuumetessaan herkästi lasin yli! Kaada liivate juustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele kermavaahto nuolijalla juustomassan sekaan. Kaada seos keksipohjan päälle. Ripottele tuoreita mustikoita sinne tänne. Tasoita pinta. Painele mustikoita tarvittaessa pinnan alle. Kopauta vuokaa pöytään kerran pari, jotta isoimmat ilmataskut menevät rikki. Nosta kakku jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Mikäli käytit reunakalvoa voit irrottaa vuoan kakun ympäriltä ilman erillisiä toimenpiteitä. Ilman reunakalvoa on kakun ja vuoan välissä pyöräytettävä paletti- tai voiveistä, jotta kakku irtoaa nätisti vuoan reunasta. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja tämän jälkeen hivuta paperi kakun alta pois.

Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marjoilla ja syötävillä kukilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mustikkakakku, mustikkajuustokakku, mustikka-valkosuklaakakku, mustikkamoussekakku, valkosuklaakakku, mustikkavalkosuklaakakku, juustokakku, kakku, hyydykekakku, gluteeniton, keliakia, keksipohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Manteli-mustikkakahvikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Piimä-banaaniletut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Heinäkuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact