EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Teemakakut ovat kaikkien lasten ja lastenmielisten suosikkeja! Teemakakuista Ninjago-kakku on helppo aloitettava ensi kertaa sokerimassan kanssa taiteileville. Leivoimme pienen pojan syntymäpäiville suklaakakun vadelmamoussella, joka koristeltiin Ninjago-tyyliin keltaisella ja sinisellä sokerimassalla.

Leivo kakkupohja ainakin päivä ennen kakun kokoamista. Kakkupohjan jälkeen vuorossa on vadelmamoussen valmistus ja kokoaminen. Sen jälkeen kakun annetaan hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 4 tuntia ennen koristelemista sokerimassalla. Varaa koristeluun ainakin yksi paketti keltaista sokerimassaa, kaksi pakettia sinistä sokerimassaa ja pieni pala mustaa sokerimassaa. Voit myös värjätä valkoista massaa elintarvikeväreillä. Ninjago-kakku onnistuu kyllä, kun keskittyy tekemiseen ja pitää jäljen siistinä.

Ninjago-kakku

24 cm halkaisijan kakku.

Suklaakakkupohja:

  • 5 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Väliin vadelmamoussea ja kostutukseen esimerkiksi vadelmamehua tai Spriteä 4 dl.

Koristeet sinisestä (2 x noin 250 g), keltaisesta (1 x 250 g) ja mustasta (pieni pala) sokerimassasta. Voit käyttää myös valkoista sokerimassaa ja värjätä massan elintarvikeväreillä. Liitä sokerimassaosat toisiinsa elintarvikeliimalla tai tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 12 minuuttia sähkövatkaimella. Kaada sula suklaa-voiseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon samalla vaahdotusta voimakkaasti jatkaen. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja nostele sekaisin nuolijalla. Riittää, että kuivat aineet ovat sekoittuneet tasaisesti eikä paakkuja enää ole.

Pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa, noin 35-45 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan, jotta pohja ei kuivu. Leivo suklaakakkupohja vähintäänkin päivä ennen täyttämistä.

Vadelmamousse:

  • 250 g pakastevadelmia
  • 2 rkl sokeria

Käytä vadelmia ja sokeria mikrossa täydellä teholla noin 5 minuuttia, kunnes vadelmat ovat sulaneet kunnolla ja sokeri sulanut. Painele seos siivilän läpi, ota talteen vadelmamehu ja anna jäähtyä.

  • 3,5 dl vispikermaa

Vaahdota vispikerma kuohkeaksi kermavaahdoksi.

  • 3 tl liivatejauhetta (6 liivatelehteä)
  • 3 rkl kylmää vettä

Turvota liivatetta ohjeen mukaisesti. Liivatejauhetta turvotetaan kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja kuumennetaan takaisin juoksevaksi mikrossa.

Kaada lämmin liivate vadelmamehun sekaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Varmista, että seos on haaleaa tai jopa hiukan viileää. Kaada vadelmamehua vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla vaahdotusta jatkaen. Lopeta vaahdotus, kun kaikki vadelmamehu on yhdistetty vaahtoon.

Leikkaa kakkupohjan paistopinta tasaiseksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pohjusta 24 cm halkaisijan irtopohjavuoka tai kakkurengas kakkupahvilla tai paperilla. Aseta paistossa päällimmäisenä ollut pohja alimmaiseksi. Kostuta pohja, reilu 1 dl per kerros. Kaada puolet vadelmamoussesta kakkupohjan päälle ja aseta keskimmäinen kakkupohja moussen päälle. Paina kevyesti tasaiseksi. Kostuta pohja edellisen kerroksen tapaan ja kaada vadelmamousse pohjan päälle, jättäen ihan hitusen päällimmäistä kerrosta varten. Aseta päälle paistossa alimmaisena ollut puoli ylimmäiseksi, tasainen puoli ylöspäin! Paina kevyesti tasaiseksi. Kostuta pinta ja sivele ohut kerros vadelmamoussea, joka sulkee kakkupohjan huokoset ja sitoo murut itseensä. Nosta kakku kylmään jähmettymään vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota jähmettynyt kakku irtopohjavuoasta. Pyöräytä voiveitsellä tai palettiveitsellä vuoan sisäreunoja pitkin, jotta kakku irtoaa nätisti vuoasta. Tasoita kakun pinta palettiveitsellä ja levitä vadelmamoussea ohuelti reunoille.

Kauli keltainen sokerimassa ohueksi soikeaksi matoksi, yksi noin 250 gramman pala sokerimassaa/marsipaania riittää. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria, jotta sokerimassa ei tartu pöytään/kaulimeen. Pyyhi ylimääräinen tomusokeri pullasudilla kevyesti kakun pinnalta.

Nosta sokerimassamatto varovasti keskelle kakkua antaen sen valua reunoille. Tasoita pinta kevyesti puhtain käsin tai muovista kyseiseen tarkoitukseen valmistettua apuvälinettä käyttäen.

Massaa värjätessä venytetään sitä edes takaisin kunnes väri on tasaista.

Kauli kaksi sinistä palaa sokerimassaa, noin 250 g paloja kaksi kappaletta, leveämmiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet molemmin puolin keltaista suikaletta, niin että sininen menee keltaisen suikaleen päälle ylhäältä ja alhaalta. Keltainen suikale on naamaa ja sininen maskia/huivia. Laskosta sininen sokerimassa jo alas asetellessa rypyille, jotta saat siihen kankaan tapaista liikkuvuutta. Yhdistä siniset suikaleet kakun sivuilta, reunoilta toisiinsa. Käytä tarvittaessa elintarvikeliimaa tai vaikkapa pikeeriä (tomusokeri-vesiseos) sokerimassan kiinnittämiseen. Sokerimassa tarttuu hyvin kiinni itse kakkuun, mutta liittäessä sokerimassapaloja toisiinsa on elintarvikeliima/pikeeri kätevä apuväline.

Kauli pieni pala mustaa sokerimassaa silmiä ja kulmakarvoja varten. Ota pyöreät silmät muotilla, esimerkiksi pursotustyllalla. Leikkaa tuimat kulmakarvat ja pienet mustat palkit silmien alle joko vapaalla kädellä tai hahmottele ne ensin paperille, ja käytä sitä sitten sabluunana. Kiinnitä mustat silmät, kulmakarvat ja pienet palkit elintarvikeliimalla/pikeerillä keskelle keltaista sokerimassaa.

Siisti kakun sivut ja alaosat leikkaamalla sokerimassa kakun alareunaa myöten ja työntämällä sokerimassareuna kevyesti kakun alle esimerkiksi voiveitsellä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, teemakakku, kakku, täytekakku, suklaakakku, suklaa-vadelmakakku, vadelmakakku, vadelmamousse, vadelmamoussekakku, vadelmamusse, vadelmamussekakku, suklaa, kakkupohja, ninjago-kakku, ninjago, ninjagokakku, ninjago-teemakakku, lastenkakku, legot

⇢ Seuraavalla sivulla: Panda Cotta
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact