EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kausituote tankoparsa maistuu keväisissä piirakoissa. Helppo ja nopea juustoinen voitaikinapohja nypitään taikinaksi ja täytteet levitetään pohjan päälle. Nauti makoisa parsapiirakka raikkaan vihersalaatin kera! Leivo parsa-galette gluteenittomista jauhoista, niin piirakka sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Parsa-galette

20x30 cm vuoka.

  • 4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
  • 3 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 0,5 dl juustoraastetta, edam
  • N. 2 rkl kylmää vettä

Yhdistä kaikki paitsi vesi ja nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Nosta taikina muovikelmuun käärittynä kylmään noin 1 tunniksi.

Ota taikina kylmästä ja pehmitä kevyesti pöytää vasten vaivaamalla. Taputtele ohueksi lätyksi. Kauli lätty leivinpaperin päälle noin 5 mm paksuksi levyksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna, jotta kaulin ei tartu taikinaan. Siirrä leivinpaperi vuokaan ja taputtele reunoille noin 1,5 cm korkeat reunustat taikinasta. Valmista täyte.

Täyte:

  • 300 g tankoparsa
  • 2 kpl tomaatteja
  • Puolikas Paprika
  • Noin 7 cm pätkä purjo
  • Mustapippuri
  • 1,5 dl juustoraaste
  • 6 dl ruokakermaa
  • 3 kpl muna
  • 0,5 tl suola

Yhdistä kerma, suola ja munat, sekoita tasaiseksi. Leikkaa parsat sopivan mittaisiksi galettea varten, juuren paksuimmat ja kuivimmat päädyt pois. Keitä tankoparsaa 5 minuuttia kiehuvassa kevyesti suolatussa vedessä. Siivilöi. Pese ja pilko puolikas paprika ja purjo pieniksi kuutioiksi. Pese ja viipaloi tomaatti.

Levitä pohjan päälle tankoparsat, paprika, purjo ja tomaatti. Rouhi pinnalle mustapippuria. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta, esim. edam- tai polar-juustoa. Taita galetten reunat sisään päin ja paina kevyesti täytteen päälle. Kiiltävät reunat saat voitelemalla ne kananmunalla ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Paista parsa-galettea 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes reunat ja täyte ovat ottaneet kauniisti väriä ja täyte on hiukan hyytynyt. Anna galetten vetäytyä vähintäänkin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile parsa-galette raikkaan vihersalaatin kera.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, parsa-galette, parsagalette, parsa galette, parsapiirakka, tankoparsa, tankoparsapiirakka, tankoparsa-galette, galette, piiras, piirakka, suolainen piirakka, parsa-pekonipiirakka, kevätpiirakka

⇢ Seuraavalla sivulla: Hyydytetty kinkkukakku
⇠ Edellisellä sivulla: Churrot


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact