EtusivuReseptitOta yhteyttä

Lempeä päärynäkakku tummalla kaakaopohjalla viettelee syöjänsä!

Leivo korkea näyttävämpi kakku tai matala kaksikerroksinen helpompi kakku. Käytä korkeaan kakkuun 20 cm halkaisijan vuokaa ja matalampaan kakkuun 24 cm halkaisijan vuokaa. Jos teet matalan kakun, halkaise kakku kahteen osaan ja täytä väli pehmeällä päärynämoussella.

Päärynäkakku

24 cm halkaisijan matala kakku tai korkea 20 cm halkaisijan kakku.

Kaakaopohja:

  • 4 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 0,25 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi päärynämoussea ja kostutukseen sokeritonta limsaa/mehua.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10-15 minuuttia. Vaahto on tarpeeksi vahvaa, kun vispilän jälki jää selvästi vaahdon pinnalle. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja nostele ne muna-sokerivaahtoon sekaisin nuolijalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa kokonaan. Leikkaa ja täytä kakkupohja vasta mielellään seuraavana päivänä.

Päärynämousse:

  • 200 g päärynäsose
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 2 rkl tomusokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl vaniljakreemiä
  • 2,5 tl liivatejauhetta
  • 2,5 rkl kylmää vettä
  • Vihreää elintarvikeväriä

Valmista vaniljakreemi itse tällä ohjeella. tai käytä kaupan valmista vaniljakreemijauhetta.

Turvota liivate kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti, vesilasissa. Kuumenna turvonnut liivate juoksevaksi mikroaaltouunissa, tarkkaile mikroa sillä liivate kuohuu kuumetessaan herkästi yli! Kaada juokseva liivate päärynäsoseeseen ja sekoita nopeasti vispilällä tasaiseksi.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri kermavaahtoon vaahdotuksen loppupuolella. Nostele vaniljakreemi ja päärynäsose kermavaahdon joukkoon. Lisää vihreä väriaine pieninä tippoina, kunnes olet saanut haluamasi kevyen vihreän värin aikaiseksi.

Leikkaa kakkupohjan paistopinta tasaiseksi. Leikkaa pohja kolmeen tai kahteen osaan, riippuen vuoan koosta ja mieltymyksistäsi. Voit koota päärynäkakun irtopohjavuokaan, jolloin saat tasaiset reunat helposti.

Aseta alimmaiseksi pohjaksi paistossa päällä ollut puoli. Kostuta pohja kevyesti mehulla tai limsalla, noin 0,5 dl nestettä per kerros. Kokeile kosteutta sormella, mikäli pohjaa tuntuu suorastaan kuivalta, kostuta sitä lisää. Jaa täyte kerroksien väliin tarpeen mukaan, riippuen siitä onko kyseessä 2 vai 3 kerroksinen kakku. Täytä päärynämoussella.

Aseta täytteen päälle seuraava kerros. Paina kevyesti tasaiseksi. Kostuta ja täytä pohja edellisen kerroksen tapaan. Aseta päällimmäiseksi paistossa alimpana ollut tasainen pohja. Kostuta pinta. Peitä kakku muovikelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 3 tunniksi.

Irrota valmis kakku vuoasta/muovikelmusta. Sivele kakun pinnalle vihreäksi värjättyä kermavaahtoa kauttaaltaan. Koristele sulalla tummalla suklaalla ja marjoilla ja hedelmillä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, täytekakku, päärynäkakku, päärynämousse, päärynä-kakku, suklaakakku, päärynäsuklaakakku, kakku, mousse, äitienpäivä, juhlat

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Pannukeksi
⇠ Edellisellä sivulla: Parsa-galette


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact