EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen joululimppu

2 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 35 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 15 g suolaa
  • 100 g siirappia
  • 5 g pomeranssinkuorta
  • 3 anista, jauhettuna
  • 25 g rusinoita
  • 650 g hiivaleipäjauhoja
  • 400 g vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Alusta taikinaan muutamassa erässä kaikki jauhot tunnustellen samalla taikinan koostumusta. Lopeta jauhojen lisääminen, jos taikina tuntuu raskaalta ja kuivalta. Taikinan tulisi olla mehevä, mutta kuitenkin napakka. Vaivaa taikinaa reippaasti noin 10 minuutin ajan. Lisää vaivaamisen lopussa, viimeiset 2 min., joukkoon rusinat.

Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. kulhossa mikrossa, noin 30 minuuttia.

Muotoile haluamasi muotoisiksi limpuiksi. Nostata pellillä noin 30-40 minuuttia.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Voitele limput siirappivedellä, (2 dl kuumaa vettä ja loraus siirappia) hetki ennen valmistumista. Valmiin leivän tunnistat paistoväristä, myös pohjan väri on syytä tarkistaa, ja siitä että pohja kopisee sormenpäillä naputellessa.

⇢ Seuraavalla sivulla: Mallaslimppu
⇠ Edellisellä sivulla: Kermatoffee suolapähkinöillä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact