EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kermatoffee suolapähkinöillä

Noin 40 kpl

  • 200 ml vispikermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 25 g voita
  • 1 dl suolapähkinöitä

Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen noin 15-30 min, kunnes seoksen lämpötila on 121-125 astetta. Mikäli käytössäsi on sokerilämpömittari on syytä käyttää sitä parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.

Keittämisen alussa. Keittämisen puolivälissä. Keittämisen lopussa.

Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, jolla varmistaa että seoksen lämpötila on 121-125C niin tee näin kun toffee alkaa saostua: tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl ja anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista. Kun seos on 121-125–asteista ota kattila liedeltä ja lisää sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen suolapähkinät. Sekoita hetki voimakkaasti. Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastiasta ja seoksen määrästä.

Voit maustaa toffeen melkeinpä millä tahansa suolapähkinän sijaan, esim. rommissa liotetuilla rusinoilla, paahdetuilla mantelilastuilla, kookoksella, hedelmäpaloilla ja kahvilla tai suklaalla. Toffee on erinomaista myös sellaisenaan; jätä tällöin suolapähkinät pois.

Kaada seos n. 17x17 cm:n vuokaan, jossa on kevyesti öljytty leivinpaperi. Anna kovettua rauhassa huoneenlämmössä, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.

Pakkaa palat sellofaaniin ja säilytä kuivassa huoneenlämmössä. Karamellit säilyvät pakattuina noin kahden viikon ajan.


Karamellien keittolämpötiloja:

  • 120–125 astetta: toffee, fudge
  • 140–145 astetta: kova nekku
  • 150–160 astetta: kova karamelli

⇢ Seuraavalla sivulla: Perinteinen joululimppu
⇠ Edellisellä sivulla: Sandra leipoo - Jouluinen näkkileipä


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Tosi hyvää toffeeta!

– Tatu 05.12.2014

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact