EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mausteiset piimälimput maistuvat erityisen hyvältä kinkun ja sinapin kanssa, mutta sopivat ruokapöytään yhtä hyvin ympäri vuoden! Leivo vienosti makeita ja mausteisia piimälimppuja useampi ja vie lahjaksi naapureille ja ystävillesi.

Piimälimppu

3 limppua.

  • 7,5 dl (rasvatonta) piimää
  • 75 g tuorehiivaa tai 17 g kuivahiivaa
  • 180 g (1,5 dl) tummaa siirappia
  • 5 g (1 rkl) kuminaa
  • 5 g (1 rkl) fenkolia
  • 20 g (1 rkl) suolaa
  • 300 g (n. 7,5 dl) ruisjauhoja
  • 700-750 g (n. 12 dl) vehnäjauhoja
  • 75 g pehmeää voita (huom! ei sulaa)
  • Voiteluun siirappia ja kuumaa vettä

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja noin 100 g vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaksi koneella noin 10 minuuttia tai käsin tupla-aika. Lisää pehmeä voi ja ripaus jauhoista, vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta ei märkää. Anna valmiin taikinan levätä kulhossaan muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat rikki. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele taikinapalat pöytää vasten joko pyöreiksi tai pitkulaisiksi limpuiksi, jätä saumapuoli alhaalle. Nosta leivinpaperoidulle pellille tai tarvittaessa useammalle pellille. Jätä tilaa kohoamiselle!

Voit paistaa piimälimpun myös leipä- tai kakkuvuoassa.

Anna piimälimppujen nousta peitettynä lämpimässä noin 40-60 minuuttia, kunnes niiden pinta tuntuu pehmeän kimmoisalta kosketukselle. Voitele siirappivedellä kevyesti, desi kuumaa vettä ja 2 rkl siirappia. Pistele leipien pinta haarukalla.

Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes leivät ovat ottaneet kauttaaltaan väriä myös pohjasta. Voit tarkistaa leivän kypsyyden koputtamalla sen pohjaa sormenpäillä, kumea ääni tarkoittaa kypsää leipää.

Vuokaan leivottu piimälimppu sopii erinomaisesti esimerkiksi voileipäkakun pohjaksi!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, siirappi, joulu, piimälimppu, piimäleipä, mausteleipä, joululeipä, joululimppu, kumina, fenkoli, leipä, limppu, ruokalahja, joulumyyjäiset

⇢ Seuraavalla sivulla: Minttusuklaahalko
⇠ Edellisellä sivulla: Appelsiini-suklaapallot


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact