EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Uunipellillinen perinteistä helposti leivottavaa pizzaa maistuu varmasti koko perheelle. Pidä perhe tyytyväisenä ja leivo useampi pellillinen erimakuisia pizzoja. Helpossa pizzapohjassa ei ole juurta eikä pitkiä kohotusaikoja. Yhdistä vain kaikki aineet kulhossa ja vaivaa taikinaksi!

Parhaan suutuntuman ja maun saat, kun käytät taikinassa durumjauhoja rapeutta antamaan ja oliiviöljyä makua antamaan. Voit aivan hyvin korvata edellä mainitut aineet vehnäjauhoilla ja muulla kasviöljyllä, jos kaapistasi ei niitä ennestään löydy.

Pizza

Uunipellillinen.

  • 200 g haaleaa vettä
  • 165 g vehnäjauhoja
  • 165 g durumjauhoja
  • 20 g tuorehiivaa tai 5 g kuivahiivaa
  • 7 g suolaa
  • 50 g oliiviöljyä (kasviöljykin käy)

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinaa koneella noin 8 minuuttia, käsin tuplasti pidempään. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli uunipellin kokoiseksi. Voit kaulia taikinan myös leivinpaperin päällä, jolloin taikina on helppo siirtää uunipellille. Anna taikinan levätä uunipellillä noin 40 minuuttia.

Valmista tällä välin tomaattikastike ja muut täytteet. Perustomaattikastike valmistuu näppärästi maustamattomasta ja sokerittomasta paseeratusta tomaatista, oliiviöljystä, suolasta ja pizzamausteesta. Tomaattikastike saa olla reilusti suolainen!

Tomaattikastike:

  • 1,5-2 dl paseerattua tomaattia
  • Reilusti suolaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl pizzamaustetta

Yhdistä aineet ja maista, lisää suolaa maun mukaan.

Täytteeksi mitä vain mielesi tekeekään: salamia, metvurstia, kinkkua, kalaa, katkarapuja, kasviksia, erilaisia juustoja jne.

Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle lähelle reunoja, jos et tykkää reunoista levitä kastike myös reunoille! Ripottele kastikkeen päälle kevyt kerros raastettua juustoa; parhaiten pizzaan sopii kova mozzarellaraaste. Asettele haluamasi täytteet juustoraasteen päälle ja lisää vielä pieni kerros juustoa täytteiden päälle. Voitele pizzan reunat kevyesti oliiviöljyllä.

Paista pizza mahdollisimman kuumassa uunissa, 230-250 asteessa, nopeasti. Paistoaika lämmöstä ja täytteiden määrästä riippuen noin 8-10 minuuttia. Pizza on kypsä, kun reunat ja juusto ovat ottaneet hiukan väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, pizza, pizzataikina, uunipellillinen pizzaa, pitsa, pitsataikina, helppo, perinteinen, nopea, iltapala, lounas, lihapizza, kasvispizza, juustopizza, kinkkupizza, salamipizza, metukkapizza

⇢ Seuraavalla sivulla: Sisilialainen pizza
⇠ Edellisellä sivulla: Kaurapuurosämpylät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact