EtusivuReseptitOta yhteyttä

Paksu ja ilmava pohja, runsaasti tomaattikastiketta, täytteitä ja mozzarellaa - niistä on mehevä sisilialainen pizza tehty!

Valmista taikina edellisenä iltana ja leivo pizza seuraavana päivänä lounaaksi. Tai valmista pizzataikina aamulla ja leivo pizzaksi illalla. Sisilialainen pizza vaatii pitkät lepoajat leivontavaiheiden välillä, se takaa maukkaan ja huokoisen pizzapohjan!

Sisilialainen pizza

Uunipellillinen.

  • 4,25 dl haaleaa vettä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl (n. 6 g) kuivahiivaa tai 10 g tuorehiivaa

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja vaivaa taikinaksi, noin 6 minuuttia. Kaada taikina hyvin öljyttyyn isoon astiaan ja peitä muovikelmulla. Anna taikinan seistä jääkaapissa yön yli, noin 8-12 tuntia.

Voitele syvä uunipelti runsaalla oliiviöljyllä reunoja myöten. Voit käyttää myös leivinpaperia ja voidella sen öljyllä. Kaada taikina öljytylle pellille. Taputtele ja venyttele taikina kevyesti uunipellin reunoille asti. Älä pakota taikinaa vaan käytä kevyitä hiukan venytteleviä otteita. Taikinan on tarkoitus olla ilmavaa ja pehmeää, kovat otteet saattavat rikkoa siihen muodostuneet kaasukuplat ja tehdä taikinasta kovan ja tiiviin.

Kaada levitetyn taikinan päälle noin 1 rkl oliiviöljyä ja sudi se tasaiseksi. Peitä pelti ja taikina kevyesti muovikelmulla tai muovipussilla ja anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

Valmista tällä välin tomaattikastike ja täytteet. Täytteeksi sisilialaiseen pizzaan sopivat erityisen hyvin mozzarella viipaleina ja tuore tomaatti.

Tomaattikastike:

  • 1,5-2 dl paseerattua tomaattia
  • Reilusti suolaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl pizzamaustetta

Yhdistä aineet ja maista, lisää suolaa maun mukaan.

Täytteeksi mitä vain mielesi tekeekään: mozzarellaa, salamia, metvurstia, kinkkua, kalaa, katkarapuja, kasviksia, erilaisia juustoja jne.

Ripottele taikinalle hiukan suolaa; tähän käy hyvin myllystä rouhittu Himalajan suola. Lämmitä uuni 230 asteeseen. Paista pohjaa ilman täytteitä noin 20 minuuttia, kunnes se on ottanut hiukan väriä. Lisää täytteet ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja on ottanut hiukan väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, sisilialainen pizza, sisilialainenpizza, sisilianpizza, sicilianpizza, italialainen, pizzataikina, uunipellillinen pizzaa, pitsa, pitsataikina, iltapala, lounas, lihapizza, kasvispizza, juustopizza, kinkkupizza, salamipizza, metukkapizza

⇢ Seuraavalla sivulla: Porkkanakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Pizza


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact