EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä porkkanapiirakka makealla tuorejuustokuorrutuksella viettelee syöjänsä!

Porkkanapiirakka

20 cm halkaisijan pyöreä kakku.

  • 100 g sulaa voita
  • 1,5 dl rasvatonta piimää
  • 1,25 dl sokeria
  • 2 kpl pientä kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 120 g (n. 2,5 dl) porkkanaraastetta

Sulata voi. Kuori ja raasta porkkanat.

Yhdistä sokeri voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää piimä ohuena nauhana samalla vispilällä sekoittaen. Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet ja nostele sekaisin. Lisää porkkanaraaste, kääntele sekaisin taikinaan.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Tuorejuustokuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • Manteleita
  • Hasselpähkinöitä
  • Kanelia

Vaahdota huoneen lämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri kevyeksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Levitä tuorejuustokuorrutus kakun pinnalle. Koristele pähkinöillä ja kanelilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, nisu, vehnänen, kahvipulla, porkkanakakku, porkkanapiirakka, tuorejuustokuorrute, porkkana kakku, porkkana piirakka, amerikkalainen porkkanakakku, porkkana-kakku, porkkanaraaste, kakkuvuoka

⇢ Seuraavalla sivulla: Omenapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Kardemummaiset luumumuffinit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact