EtusivuReseptitOta yhteyttä

Nämä ihanan kardemummaiset luumumuffinit kruunaavat pimeän syysillan teehetken. Mehevät ja makoisat muffinit ovat helppo ja nopea tehdä myös kahvipöytään vierasvaraksi.

Kardemummaiset luumumuffinit

Noin 12 kpl.

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2,25 dl piimää
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • Noin 2 dl pilkottuja luumuja
  • 2 rkl voita
  • 0,5 dl fariinisokeria

Aloita muffinien valmistus karamellisoimalla luumut sokerissa ja voissa paistinpannulla. Huuhdo, poista kivet ja pilko luumut pieneksi. Halutessasi voit myös kuoria luumut, mutta se ei ole välttämätöntä. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää luumut ja anna hautua pannulla noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja luumut ovat pehmeämpiä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää niitä vuorotellen piimän kanssa voi-sokerivaahtoon. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla, jotta taikina ei juoksettuisi. Nostele kevyesti sekaisin muovisella nuolijalla. Lisää kaksi kolmasosaa luumuista ja pyöräytä nopeasti taikinan sekaan. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin täyttäen vuoasta kaksi kolmasosaa. Ripottele pinnalle loput luumut. Paista muffinit joko muffinipellillä tai paistonkestävissä kahvikupeissa, jotta ne säilyttäisivät kauniin muotonsa. Voit paistaa muffinit pelkissä paperivuoissakin, jolloin ulkonäkö hiukan kärsii muffinien noustessa ja levitessä paiston aikana.

Vuoraa kahvikupit tai muffinivuoka paperisilla vuoilla.
Ripottele pinnalle osa luumuista.

Paista 175 asteessa kypsiksi, noin 20-25 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä hetki ennen kupista irrottamista.

Muffinit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna useamman päivän. Kun muffini tuntuu liian kuivalta, on sen parasta ennen –päiväys ohitettu. Muffinit kestävät hyvin myös pakastamista ja säilyvät siellä noin kuukauden.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, kardemumma, luumu, muffinit, kuppikakku, kakut, cupcakes, kuppikakut, leivos, kakku, herkullinen, hyvä

⇢ Seuraavalla sivulla: Porkkanapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Omenaleivos


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact