EtusivuReseptitOta yhteyttä

Ihanan pehmeät pullat ovat Suomalaisen kahvipöydän suosituin leivonnainen. Eikä suotta. Kotona leivotut pikkupullat ja lasten kanssa väsätyt pullapojat ovat laatuaikaa parhaimmillaan. Pullataikinasta on moneksi; pullapitko hienompaan kahvipöytään ja korvapuustit päiväkahvin kanssa!

Tällä perustaikinalla leivot pullat niin laskiaiseksi, juhannukseksi kuin jouluksikin. Muuntele täytteitä ja muotoja mielesi mukaan!

Pullataikina

16 pullaa.

  • 2,5 dl maitoa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 65 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 38-asteiseksi. Kuivahiivalle maidon tulee olla jo melkein kuumaa, 42-asteista! Sekoita lämpimään maitoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna, 2/3 osaa jauhoista ja hiiva. Sekoita kaikki tasaisesti hyvin. Lisää loput jauhoista ja pehmeä, ei sula (!), voi. Vaivaa reippaasti noin 10 minuuttia koneella tai 20 minuuttia käsin. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 30 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki pöytää vasten. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Voit leipoa pullataikinasta perinteisten pullien lisäksi erilaisia hahmoja, kuten eläimiä tai pullapoikia. Myös erilaiset kiekurakuviopullat ovat kauniita kahvipöydän tarjottavia. Pullataikina pysyy hyvin muodossaan paistonkin ajan. Muotoile taikinasta käsiä, jalkoja, kärsiä, korvia, silmiä, suita ja mitä vaan. Käytä apuna raesokeria ja rusinoita.

Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille kohoamaan noin 40 minuutiksi. Kohotusaika riippuu paljon huoneen lämmöstä. Mitä lämpimämpi ilma sitä nopeammin pullat kohoavat. Kylmässä ilmassa pullat saattavat vaatia jopa 60 minuuttia kohotusta. Peitä kohoamassa olevat pullat liinalla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Koristele halutessasi raesokerilla.

Paista pieniä pullia 210 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta. Paista isoja pullia (pitkoja yms.) 190 asteessa noin 20 minuuttia.

Nauti pullat tuoreina tai pakasta heti jäähtyneinä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, nisu, vehnänen, pulla, pullataikina, pullapoika, pullat, pikkupullat, voisilmäpullat, pitko, pullapitko, täytepulla, kanelipulla, korvapuusti, vehnäpulla, sokeripulla, kahvipulla, kahvileipä, laskiaispulla, peruspulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Pannukakkukakku
⇠ Edellisellä sivulla: Santerinleivos


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact