EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Taivaallinen suklaatorttu hemmottelee makunystyröitä. Rapea murotaikina ja täyteläinen suklaa ovat uskomattoman hyvä yhdistelmä. Klassinen suklaatorttu on kahvipöydän kunkku!

Suklaatorttu

20 cm halkaisijan torttu.

  • 200 g voita
  • 100 g sokeria
  • 330 g vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 pieni kananmuna

Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi murotaikinaksi joko monitoimikoneella tai nopeasti käsin. Murotaikinaa ei vaivata, riittää että ainekset ovat tasaisesti sekaisin ja taikina on sileää. Anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Murotaikina on helppo valmistaa, yhdistä aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli murotaikina pyöreäksi noin 3 mm paksuiseksi matoksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Jauhota pöytää ja taikinaa kevyesti, jotta taikina ei tartu kiinni. Taikinamaton tulee olla halkaisijaltaan ainakin 25 cm, jotta se riittää 20 cm halkaisijan piirakkavuokaan. Pyöritä murotaikinamatto erittäin varovasti ja kevyesti kaulimelle ja nosta piirakkavuokaan. Tasoita taikina käsin vuokaan kantteja myöten. Leikkaa veitsellä tai paletilla ylimääräinen taikina vuoan reunaa myöten. Peitä taikina foliolla ja täytä se kuivatuilla herneillä, raa'alla riisillä tai muilla piirakkapainoilla. Paino pitää piirakkapohjan paikallaan paiston aikana, jotta reunat eivät valu alas.

Kääräise taikinamatto kevyesti kaulimen ympärille ja nosta vuoan päälle.
Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Paista pohjaa painojen kanssa, jotta reunat pysyvät ylhäällä.

Paista piirakkapohja painojen kanssa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja on ottanut väriä kauttaaltaan. Anna jäähtyä kunnolla.

Suklaatäyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 40 g sokeria
  • 70 g (1 iso) kananmunaa
  • 170 g tummaa noin 60% suklaata paloiteltuna
  • 20 g (1 pieni) keltuainen

Kiehauta kerma ja sokeri keskilämmöllä samalla pohjaa myöten sekoittaen. Vatkaa munat rikki. Kaada kerma munien päälle ohuena nauhana samalla voimakkaasti vispilällä vispaten. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaatäyte esipaistetun pohjan päälle.

Paista 155 C 30-35 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Keskusta saattaa hiukan hyllyä, mutta jähmettyy jäähtyessään. Anna suklaatortun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.

Säilytä suklaatorttua jääkaapissa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, suklaatorttu, suklaapiirakka, piiras, piirakka, torttu, suklaa, suklaa torttu, suklaa piirakka, ranskalainen piirakka, murotaikina, suklaatäyte, esipaisto, piirakkapohja, muropohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Siideri-hedelmäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Suolainen panettone


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact