EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Syksyn marjakauden viimeisimpiä herkkuja eli puolukoita voit käyttää myös makeassa leivonnassa, kuten piirakoissa ja puolukkapunnuspullissa. Punnuspullat ovat tavalliseen pullataikinaan leivottuja täytepullia. Punnuksena käytämme kotona juomalaseja – leipomoissa punnuksina toimivat perinteiset rautaiset painot eli punnukset, joilla pullien täytettävä kolo on helppo tehdä.

Puolukkapunnuspullat

16 kappaletta.

  • 2,5 dl maitoa, kädenlämpöistä (haaleakin käy, sillä taikina kuumenee vaivauksen aikana tarpeeksi käynnistääkseen hiivan toiminnan!)
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 65 g voita paloiteltuna
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa

Täytteeksi:

  • Puolukoita
  • Sokeria

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa koneella (koukulla) noin 10 minuuttia tai käsin tuplasti. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä koneella 5 minuuttia. Käsin vaivausaika on tuplasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla tai muovipussilla peitetyssä kulhossa noin 25 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat rikki. Paloittele taikina 16 osaan. Pyörittele palaset pyöreiksi pulliksi ja anna kohota leivinpaperoidulla pellillä noin 40 minuuttia. Nosta koko uunipelti pullineen muovipussin sisälle kohoamaan, niin saat pullataikinalle täydellisen kohotuskaapin – muovipussin sisällä on kosteaa ja lämmintä, eikä ilmavirtaukset vaikuta sen sisällä taikinaan. Varmista, että pussi ei liimaudu kiinni pulliin, vaan että sen sisällä on väljää!

Tee pyöreisiin pulliin kolot puolukoille juomalasin pohjalla. Paina lasia kovalla voimalla, jotta kolo ei kohoa umpeen paiston aikana. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele koloihin mieluinen määrä puolukoita ja ripsauta päälle noin teelusikallinen sokeria. Mikäli pidät pullaisista reunoista, kohota punnuspullia vielä noin 20 minuuttia ennen paistoa – saat paksummat reunat punnuspulliisi lisäkohotuksella. Ohuemmat reunat saat, kun paistat pullat välittömästi.

Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 10-15 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat kypsiä, kun reuna ja pohjakin on ottanut väriä. Älä kuitenkaan paista pullia koskaan todella tummiksi, tai niistä tulee kuivia.

Säilytä pullat huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, muovipussissa. Pakasta paistopäivänä halutessasi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pulla, taikina, pullat, punnuspullat, puolukka, puolukat, marjaisa, marja, täyte, pitko, pikkupulla, pullia, hyvä, perus

⇢ Seuraavalla sivulla: Ananaskeikauskakku
⇠ Edellisellä sivulla: Inkivääri-omenapiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact