EtusivuReseptitOta yhteyttä

Suussa sulavat pursotettavat pikkuleivät ovat perinteisiä kahvipöydän tarjottavia, jotka maistuvat vielä tänäkin päivänä. Taitavissa käsissä pikkuleipämassasta voi pursottaa toinen toistaan kauniimpia pikkuleipiä!

Pursotettavat pikkuleivät

Noin 35 kappaletta.

  • 180 g vehnäjauhoja
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 25 g kylmää vettä
  • 25 g (noin yksi puolikas) kananmunaa
  • 75 g sokeria

Vatkaa voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia.
Yhdistä vesi, kananmuna ja sokeri keskenään. Lisää vaahtoon loput yhdistetyt aineet hyvin sekoittaen. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin. Älä vaivaa turhaan ylimääräistä. Nosta pikkuleipämassa hetkeksi jääkaappiin viilentymään, noin 30-60 minuuttia.

Pursota pikkuleipätaikinasta erilaisia pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Käytä pursotinpussia ja erilaisia tähtityllia tai muovista pikkuleipien pursotukseen tarkoitettua välinettä. Tärkeintä on pitää pursottimen pää eli tylla lähellä leivinpaperia ja pursottaa tasaisella paineella pieniä pikkuleipiä. Tee pikkuleivistä samankokoisia tai ne kypsyvät eriaikaan uunissa!

Tämä pursotettavan pikkuleivän ohje on helppo ja sitä voi pursottaa uudestaan ja uudestaan mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen! Kaavi epäonnistunut pikkuleipä takaisin pursotinpussiin ja yritä uudestaan. Taikina kestää hyvin käsittelyä, eikä sitkisty herkästi. Voit myös maustaa pikkuleipätaikinan mieleisillä mausteilla kuten kardemummalla ja appelsiini- tai sitruunaraasteella.

Voit pursottaa ässiä, kukkia, pisaroita tai mitä vain!

Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Tarkkaile paistoa, pikkuleivät kypsyvät nopeasti koosta riippuen. Pieni kultainen väritys ja pikkuleivät ovat kypsiä.

Voit koristella jäähtyneet pikkuleivät sulalla suklaalla. Voit myös tehdä niistä täytepikkuleipiä erilaisilla marmeladeilla tai kinuskilla.

Pursotetut pikkuleivät säilyvät jopa kuukausia ilmatiiviissä metalli- tai muovirasiassa huoneenlämmössä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pursotettavat pikkuleivät, pikkuleipämassa, pikkuleipätaikina, pursotettava pikkuleipä, perinteinen, helppo, murea, suussa sulava pikkuleipä

⇢ Seuraavalla sivulla: Pursotettavat kaneliässät
⇠ Edellisellä sivulla: Raparperi-Britakakku


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Mitat ovat tarkoituksella grammoina, leipominen on välillä sen verran tarkkaa, että grammoissa ja millilitroissa on isoja eroja. Perinteisen taulukon mukaan 1 dl vehnäjauhoja = 65 g, 1 dl kidesokeri = 85 g, 1 kananmuna = 55 g ja vesi yksi yhteen.

– Leipojat 04.07.2017

Oisko mitä jos saisi dl nuo määrät? Vaaka ei toimi, ja menis leipominen nopeammin. :)

– Kotileipuri 04.07.2017

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact