EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevä Britakakun makea marenkipohja on verraton yhdistelmä kirpsakan raparperitäytteen kanssa! Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja Brita maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Raparperi-Britakakku

Gluteeniton. 12 annosta.

Pohja:

  • 140 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1,25 dl sokeria
  • 3 kpl keltuaisia
  • 1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Marenki:

  • 3 kpl valkuaisia
  • 1,25 dl sokeria
  • Mantelilastuja

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi marengiksi. Lisää sokeri kolmessa erässä marenkiin aloittaen, kun marenki on alkanut vasta vaahtoutua kevyesti. Sokerin tulisi sulaa marenkiin ennen seuraavan erän lisäämistä. Marenki on valmis, kun se on kiiltävää ja se pysyy muodossaan vaikka kallistaisit kulhon ylösalaisin. Valmista heti perään pohjataikina.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5-8 minuuttia. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vaahdotusta voimakkaasti jatkaen. Yhdistä gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Nostele vuorotellen voi-sokerivaahtoon kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. Levitä pinnalle kuohkea marenki, johon saa jäädä levityksen aaltoileva kuvio. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa ja marenki on ottanut kauniisti väriä. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Raparperihilloke:

  • 200 g raparperi
  • 100 g sokeri
  • 2 rkl vesi
  • (Punaista elintarvikeväriä)

Kuori ja pilko raparperit. Keitä raparperihillokkeen aineksia kattilassa keskilämmöllä kevyesti poristen noin 15 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää ja alkaa hajota. Lisää halutessasi punainen elintarvikeväri muutama tippa kerrallaan, kunnes väri miellyttää silmää. Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla. Voit valmistaa raparperihillokkeen hyvissä ajoin sillä se säilyy hillojen tavoin ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa.

Täyte:

  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 200 g raparperihilloketta
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti, noin 5 minuuttia. Vaahdota tällä välin kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri vaahdotuksen lopussa. Lämmitä liivate juoksevaksi mikroaaltouunissa. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu kuumetessaan herkästi yli! Kaada liivate kylmään raparperihillokkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele raparperihilloke kermavaahdon sekaan.

Halkaise Brita-kakun pohja kahteen osaan, suunnalla ei ole väliä. Levitä täyte toisen kerroksen päälle ja nosta toinen kerros varovasti täytteen päälle. Paina kevyesti tasaiseksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Anna raparperi-britan jähmettyä jääkaapissa mielellään 4 tuntia ennen tarjoilua, jotta täyte ehtii tasaantua. Malttamattomat nauttivat Britan välittömästi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton, glutenfritt, glutenfree, raparperibrita, raparperi-brita, brita-kakku, britakakku, brita kakku, marenkikakku, täytekakku, kesäkakku, raparperihilloke, raparperibritakakku, raparperi-brita-kakku, raparperi-britakakku, marenki

⇢ Seuraavalla sivulla: Pursotettavat pikkuleivät
⇠ Edellisellä sivulla: Punaherukkajuustokakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact