EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen rahkapiirakka pullapohjalla on ikuinen kahvipöydän suosikki! Leivotko rahkapiirakkasi rusinoilla vai ilman?

Rahkapulla

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 75 g sokeria
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 11 g kuivahiivaa tai 30 g tuorehiivaa
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 65 g voita
  • (Rusinoita)

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi, noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia.

Valmista rahkatäyte.

  • 4 dl rasvatonta maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 kpl kananmunia

Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi seokseksi.

Jaa pullataikina kahteen osaan ja kauli haluamasi muotoisiksi piirakkapohjiksi. Pohjan paksuus noin 5 mm. Voit kaulia koko taikinasta myös yhden ison uunipellillisen kokoisen piirakkapohjan. Anna pohjan kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Painele keskelle syvennys ja nosta reunoja ylös, jotta rahkatäyte pysyy piirakan sisällä. Tasoita rahkatäyte piirakan pohjalle. Ripottele halutessasi rusinoita täytteen pinnalle.

Kauli pullataikinasta pieniä piiraita tai iso uunipellillinen rahkapiirakkaa.
Purista pullataikinan reunat ylös ja keskusta alas. Täytä rahkalla ja viimeistele rusinoilla.

Paista 190 C noin 15-20 minuuttia, kunnes rahkapiirakka on ottanut väriä myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, rahkapiirakka, pullapohja, pullataikina, pulla, rahkapulla, maitorahka, rahkatäyte, pullapiirakka, pullataikina, nisu, vehnänen

⇢ Seuraavalla sivulla: Ananas-rahkapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Persikka-kermaviilipiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact