EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Kermavanukas häivähdyksellä kardemummaa ja piristävä raparperihilloke luovat yhdessä jumalaisen raparperi-panna cottan.

Tämä täyteläinen jälkiruoka kruunaa hienonkin päivällisen. Valmista panna cottat pieniin shottilaseihin ja hurmaa suurempikin juhlaväki!

Raparperi-panna cotta

4 annosta.

Gluteeniton.

Panna Cotta:

  • 4 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 0,4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl liivatejauhetta tai 2 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä liivatetta varten

Turvota liivatejauhe ohjeen mukaisesti kylmässä vedessä, juomalasi käy tähän erinomaisesti. Anna liivatteen turvota rauhassa 5 minuuttia. Valmista tällä välin panna cotta.

Yhdistä kattilassa kerma, sokerit ja kardemumma. Kuumenna melkein kiehuvaksi keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Hämmennä kermaseosta koko ajan pohjaa myöten, jotta se ei pala kiinni. Kun sokerit ovat sulaneet kermaan, nosta seos liedeltä.

Kuumenna turvonnut liivatejauhe mikrossa juoksevaksi lyhyillä sykäyksillä. Noudata liivatelehtien kanssa paketin ohjeita. Huomioithan, että liivate kiehuu nopeasti yli astiasta, joten pidä silmällä mikroa koko prosessin ajan. Kaada juokseva, kuuma, liivate kuuman kermaseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Annostele panna cotta tarjoiluastioihin ja nosta kylmään jähmettymään vähintäänkin kahdeksi tunniksi. Valmista tällä välin raparperihilloke.

Raparperihilloke:

  • 200 g raparperia pilkottuna, joko tuoretta tai pakastetta
  • 100 g sokeria
  • 2 rkl vettä

Punaista elintarvikeväriä hillokkeen värjäämiseen sen jäähdyttyä.

Yhdistä aineet kattilassa ja keitä kiehuvaksi keskilämmöllä. Anna hillokkeen porista, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet, noin 10-15 minuuttia. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä kokonaan. Lisää jäähtyneeseen raparperihillokkeeseen punaista elintarvikeväriä, kunnes väri on sinusta sopiva. Voit jättää elintarvikevärin myös pois, mutta raparperihillokkeen luontainen väri ei ole herkullisimmasta päästä.

Lusikoi raparperihilloketta jähmettyneen panna cottan päälle. Koristele raparperikiehkuroilla ja tuoreilla mansikoilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, raparperi-panna cotta, raparperi-pannacotta, raparperi panna cotta, raparperi pannacotta, raparperivanukas, kermavanukas, italialainen jälkiruoka, kardemumma

⇢ Seuraavalla sivulla: Vaniljapullat
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-bebet


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact