EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeä vaniljapulla ja maitolasillinen kruunaavat herkutteluhetkesi!

Vaniljapullat

16 kpl.

  • 2,5 dl täysmaitoa tai kermaa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 85 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 65 g voita
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Vaniljakreemiä täytteeksi
  • Siro erityisen hienoa sokeria koristeluun

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi taikinakoneen koukulla, 8 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata noin 12 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia, kunnes voi on sekoittunut tasaisesti taikinaan. Heitä pieni ripaus vehnäjauhoja voin perään, jotta voi imeytyy helpommin taikinaan. Peitä taikinakulho muovikelmulla tai muovipussilla ja anne levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki pöytää vasten. Paloittele taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille nousemaan. Peitä pullat liinalla. Anna pullien nousta noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat ilmavia ja kimmoisia kosketukselle.

Paina kohonneiden pullien keskelle useampaa sormea käyttäen iso kolo, paina voimakkaasti, jotta kolo pysyy auki paistonkin ajan. Voitele pullat kananmunalla. Pursota koloon reilusti vaniljakreemiä. Voit käyttää kaupan vaniljakreemijauheesta tehtyä vaniljakreemiä tai valmistaa kreemin alusta asti itse tällä ohjeella.

Paista 210-asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pullat ovat ottaneet kauniisti väriä myös pohjasta.

Anna pullien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Sulata pieni nokare voita ja voitele pullien reunat voisulalla. Dippaa pullat erityisen hienoon sokeriin, sirosokeriin.

Nauti pullat tuoreina tai pakasta heti jäähtyneinä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, nisu, vehnänen, pulla, pullataikina, vaniljapullat, pullat, pikkupullat, voisilmäpullat, pitko, pullapitko, täytepulla, kanelipulla, vaniliapullat, vehnäpulla, sokeripulla, kahvipulla, kahvileipä, laskiaispulla, peruspulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Raparperi-pannacotta


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact