EtusivuReseptitOta yhteyttä

Koukuttava rommissa marinoiduilla rusinoilla ja limellä maustettu kahvikakku on kahvipöydän tähti! Leivo viettelevä rommirusinakakku vaikkapa kylään viemisiksi tai myyjäisiin myytäväksi.

Marinoi rusinoita tummassa rommissa useampi päivä saadaksesi todella mehukkaita rusinoita. Pikainen marinointikin välttää hätätapauksessa, tämä kakku on ihanan maukas miten päin tahansa.

Rommirusinakakku

Noin 2 litran kahvikakkuvuoka tai 20 cm halkaisijan pyöreä kakkuvuoka.

  • 200 g voita
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kpl limen raastettu kuori ja mehu
  • 0,5 dl tummaa rommia
  • 0,5 dl maitoa
  • 2 dl rommissa marinoituja rusinoita

Hukuta rusinat rommiin vähintäänkin 12 tunniksi, yön yli, mielellään kahdeksi vuorokaudeksi.

Ota voi, munat ja maito huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia koneella. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut kokonaan vaahdon joukkoon! Kakusta tulee kuiva ja tiivis, jos munat lisätään taikinaan yhdellä kertaa sekoittamatta kunnolla.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Raasta pestyn limen kuori taikinan sekaan. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja nesteitä taikinan joukkoon aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Nostele sekaisin nuolijalla. Lisää viimeiseksi siivilöidyt rusinat, nostele kevyesti sekaisin.

Kaada taikina kevyesti voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivipaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa ja kakku on irronnut vuoan reunoilta.

Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia ennen sen kumoamista. Anna jäähtyä lopullisesti vuoan alla. Valmista kuorrute kakun hiukan jäähdyttyä.

Kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5 – 2 rkl vettä

Kaada vettä vähän kerrallaan tomusokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tomusokeria, jos kuorrute on ohutta. Lisää vettä jos kuorrute on paksua eikä valu lusikasta itsestään.

Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

Rommirusinakakku paranee vanhetessaan; maut tulevat parhaiten esiin 2-3 vuorokauden kuluttua paistamisesta. Kakku pysyy hyvänä ilmalta peitettynä, kakkukuvun alla, viileässä huoneilmassa noin kahden viikon ajan. Pakasta kakku ennen kuorruttamista. Kuorruta sulanut kakku ennen tarjoilua. Kakku säilyy pakkasessa kolme kuukautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, leivos, vehnänen, nisu, rommirusinakakku, rommirusinakahvikakku, kahvikakku, rommi-rusinakakku, rommi-rusina-kahvikakku, rommi-rusina kakku, rommi rusina kakku, rommi rusina kahvikakku, joululeivonta, joulu, sokerikuorrute, kuivakakku, kuiva kakku, kakkupala

⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Da Capo -banaanikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Perinteinen piimäkakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact