EtusivuReseptitOta yhteyttä

03.12.2015

Hurjaa miten nopeasti tämä syksy on edennyt, ainakin minun mielestäni. Muutama bloggauskin on jäänyt välistä, kun tuntuu että aika suorastaan kiitää. Ensimmäinen adventti on jo ohitettu ja joulu lähestyy samalla vauhdilla. Nyt on hyvä aika valmistautua jouluun leipomalla jo jotain jouluherkkuja valmiiksi pakasteeseen tai viedä joulutervehdys hyvissä ajoin perille. Itsetehdyt leivonnaiset ovat mitä parhaimpia joulumuistamisia!

Tällä kertaa kokeilin itselleni sinänsä tuttua jouluherkkua, mutta hieman uusilla "mausteilla" höystettynä. Testivuorossa oli banaanikakku Da Capo -suklaalla ja kaakaolla maustettuna. Sopivan makea jouluherkku! Parasta kakussa on maukas suklaakuorrutus, mikä pitää kakun entistä mehevämpänä. Kakun voi hyvin pakastaa, mutta se säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä. Mielestäni maku oikeastaan vain parantui ja syventyi kahden päivän säilytyksen aikana, sillä ei sentään koko kakkua kerralla syöty :) Tai itse asiassa tein ohjeesta kaksi pikkukakkua, juurikin ajatuksena maistella toinen itse ja viedä toinen lähempänä joulua naapurille kauniisti pakattuna joulutervehdykseksi. Alun perin olen bongannut ohjeen Pirkka-lehdestä.

Da Capo -banaanikakku

  • 200 g banaania kuorittuna (n. 2 kpl)
  • 1 pss (130 g) Fazer Da Capo bites
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

  • 1 pss (130 g) Fazer Da Capo bites
  • 25 g voita

Survo kuoritut banaanit esim. haarukalla. Hienonna suklaapalat rouheeksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään erilliseen astiaan. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat vaahtoon yksitellen jatkaen vatkaamista. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon.

Kääntele lopuksi joukkoon banaanisurvos ja suklaarouhe.

Levitä taikina voideltuun korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen tai kahteen pieneen uunivuokaan (tilavuus n. 1 litra). Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Pienemmille kakuille riittää n. 45 minuutin paistoaika.

Sulata kuorrutteen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä ja levitä hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim suklaarouheella, suklaakuorrutetuilla banaanilastuilla jne.

Kakku on mielestäni helppo valmistaa ja koristelulla saa lisää näyttävyyttä tarjoiluun. Itse käytin koristeluun suklaalla kuorrutettuja banaanilastuja, mutta aivan hyvin pinnalle voi ripotella vaikka valko- ja tummasuklaarouhetta. Banaani-Da Capo-kaakao -makuyhdistelmä on toimiva yhdistelmä. Säilytyksen myötä Da Capon maku vain voimistuu. Banaani taas antaa kakulle mehevyyttä ja mehukkuutta.

Tämä ohje oli hyvä löytö ja sopiva uudenlainen joulukakku perinteisten ihanien kakkujen lisäksi. Ehdottomasti teen kakusta vielä toisen erän lähempänä joulua. Pikkukakut ovat sopivia viemisiä esimerkiksi joulukukan sijasta.

Kuten kuvista näkyy myös pienet kädet olivat innolla mukana leipomispuuhissa. Tämän tuloksena jauhoja löytyi niin pöydältä, käsistä, naamasta, vaatteista kuin lattialtakin :) Mutta ei sitä riemua voi pieniltä kieltää, kun saa sotkea luvan kanssa :) Ja parasta kaikesta on maistella taikinaa suoraan kiposta.

Itselläni ainakin leipominen joululaulujen soidessa taustalla on virittäytymistä joulutunnelmaan parhaimmillaan. Oikein mukavaa ja tunnelmallista joulun aikaa!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Sari leipoo, dacapo, da capo, da-capo, banaani, kakku, kahvikakku, kuivakakku, joulukakku, joululeivonta, da capo-banaanikakku, ruokalahja, leivontaa lasten kanssa, joulu

⇢ Seuraavalla sivulla: Siideri-hedelmäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Rommirusinakakku


Lukijoiden arvosana:

***

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sari

Olen kolmekymppinen savolaisnainen, kahden tytön (s. 2011 ja 2013) äiti ja yhden miehen vaimo. Asumme Juvalla vanhassa puutalossa, peltojen keskellä, metsien ympäröiminä. Lähellä luontoa ja sen arvokkaita antimia :) Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi Espoon ammattioppilaitoksesta vuonna 2007. Tällä hetkellä leipominen on vain harrastus, tosin oikein mukava ja hyödyllinen sellainen. Blogissa kerron itse valmistamieni tuotteiden lisäksi vähän elämästämme maaseudulla sekä muun muassa näkemyksistäni ruoan alkuperän suhteen. Mitään ekstrahienoja kakkuluomuksia ei ole luvassa vaan perusohjeita tuunattuna. Sellaisia mitä itse arjessa syömme. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt ja opit myös jotain uutta!

Sari leipoo - Gluteenittomat pähkinäpikkuleivät
Sari leipoo - Gluteeniton siemennäkkäri
Sari leipoo - Savolainen ryynirieska
Sari leipoo - Frozen-kakku
Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit
Sari leipoo - Gluteenittomat suklaaleivokset
Sari leipoo - Gluteenittomat porkkana-tattarisämpylät
Sari leipoo - Mustikkakukko eli rättänä
Sari leipoo - Gluteeniton suklaa-kesäkurpitsakakku
Sari leipoo - Juureskierteet
Sari leipoo - Da Capo -banaanikakku
Sari leipoo - Marjapiirakka
Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact