EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeän sitkaat ruisrieskat maistuvat parhaalta lämpöisinä voinokareen kera. Helpot perinteiset rukiiset rieskat maustetaan kuminalla ja merisuolalla.

Ruisrieskat ovat helppo leivottava; sotke aineet taikinaksi, taputtele rieskoiksi ja paista kypsiksi!

Ruisrieskat

  • 0,5 dl viileää vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 7,5 dl ruisjauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 2 tl kuminaa
  • Pinnalle merisuolaa tai Himalajan suolaa hippuina

Yhdistä kaikki aineet paitsi rieskojen pinnalle tuleva suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, noin 5 minuuttia. Lisää ruisjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla hiukan kosteaa, mutta ei vetelää. Rieskataikinan voi leipoa rieskoiksi saman tien.

Ota taikinasta pieni kourallinen taikinaa kerralla ja pyöritä palloksi. Käytä ruisjauhoja pöydällä ja käsissä tarvittaessa. Taputtele taikinasta pyöreä yhden sentin paksuinen rieska ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Pistele haarukalla ja rouhi päälle suolahippuja.

Paista kohottamatta 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes rieskat ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Jos teet isoja rieskoja lisää paistoaikaa, kunnes rieskat ovat kypsiä.

Rieskat maistuvat parhaalta leivontapäivänä, mutta säilyvät muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä parikin päivää kelvollisina.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, ruokaleipä, ruisrieskat, ruis rieskat, ruisrieska, rukiinen rieska, ruisleipä, kuminarieska, pohjalainen rieska, helppo rieska, pehmeä rieska, kumina, merisuola, leipä, limppu, rieskaset, rieskat, rievä

⇢ Seuraavalla sivulla: Tiramisu
⇠ Edellisellä sivulla: Ruissekaleipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact